Intrevederea viceprim-ministrului Sevil Shhaideh cu ambasadorul Republicii Federale Germania, E.S. Cord Meier-Klodt

phpThumb_generated_thumbnailjpg-1.jpg

Doamna viceprim-ministru Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltarii regionale, administratiei publice si fondurilor europene, a primit astazi, 22 august a.c., vizita E.S. Cord Meier-Klodt, ambasadorul Republicii Federale Germania.

In cadrul intalnirii, viceprim-ministrul Shhaideh a aratat ca relatia cu Germania este de importanta strategica pentru Romania si ca aprofundarea dialogului si a cooperarii dintre cele doua tari constituie o prioritate pentru noi. Ministrul dezvoltarii si-a manifestat disponibilitatea pentru sustinerea reciproca pe teme de interes, atat in cadrul UE, cat si in plan regional si international. Cooperarea intre cele doua tari are la baza preocuparea constanta de a mentine o relatie cat mai pragmatica si functionala, pe toate planurile, bazata pe incredere reciproca si predictibilitate.

Ambasadorul Meier-Klodt si-a exprimat multumirea fata de excelentele relatii bilaterale si de pozitia Germaniei ca partenerul comercial numarul 1 al Romaniei. Domnia sa si-a manifestat interesul in domenii strategice de cooperare, in special infrastructura, educatia si formarea profesionala, domenii care pot oferi oportunitati economice regiunilor mai putin dezvoltate ale Romaniei si le pot face mai atractive pentru investitii. Ambasadorul Meier-Klodt si-a manifestat intreaga disponibilitate de a-si concentra eforturile in special catre astfel de obiective strategice.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.