Fost primar trimis in judecata pentru frauda intr-un proiect PHARE

avocat.jpg

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Iasi au trimis in judecata sapte persoane acuzate ca ar fi obtinut in mod incorect fonduri de la Uniunea Europeana. Pe numele fostului primar din comuna Sipote sunt cele mai grave acuzatii. Constantin Cotofanu este acuzat de folosire sau prezentare de documente ori declaratii false pentru obtinerea de bani din bugetul UE, precum si de inselaciune si fals intelectual. Alaturi de el a mai fost trimis in judecata si fostul viceprimar din Sipote, Mircea Dorin Malii, precum si alti angajati.

Potrivit DNA, inculpatii au prezentat in 2010 Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului mai multe documente false, care atestau ca lucrarile din cadrul unui proiect european derulat in comuna ar fi fost finalizate. Scopul ar fi fost acela ca ministerul sa aloce ultima transa de bani din proiect, respectiv 25.000 de euro si 35.000 de lei, asta desi, in realitate, lucrarile nu erau terminate la acel moment. “In cadrul acestui proiect, in cursul anului 2010, inculpatul Cotofanu Constantin, in calitate de primar, de reprezentant legal al beneficiarului si de presedinte al comisiei de receptie la terminarea lucrarilor, in scopul de a obtine fara drept ultima transa din banii acordati in cadrul proiectului, a prezentat autoritatii contractante mai multe documente false (procesul verbal de receptie si referatul privind executia lucrarilor) din care rezulta in mod nereal ca lucrarile au fost executate si ca toate lucrarile (consolidare, modernizare a bibliotecii si caminului cultural) respecta prevederile proiectului”, au precizat reprezentantii DNA.

In urma prezentarii documentelor false, Consiliul Local din Sipote a primit ultima transa de bani din proiectul “Centru de cooperare transfrontaliera pentru dezvoltarea afacerilor in domeniul artelor si mestesugurilor”. Banii au ramas pana la urma in comunitate. Potrivit actualului primar de Sipote, Ionel Nicuriuc, caminul cultural si biblioteca din localitate au fost, in cele din urma, finalizate. “Receptia s-a facut undeva in 2010-2011”, a precizat Nicuriuc. Constantin Cotofanu nu a putut fi contactat ieri pentru a-si expune un punct de verere.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.