Peste 326 de milioane euro disponibili din septembrie pentru investitii in mediul rural

grau.jpg

Incepand din 3 septembrie 2012, Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) va primi cereri de finantare pentru proiectele de impaduriri, investitii non-agricole in mediul rural, dar si pentru irigatii si lucrari de imbunatatiri funciare.

Astfel, in perioada 3 – 28 septembrie 2012 cei interesati de impadurirea terenurilor agricole vor avea la dispozitie 131.886.127,19 euro prin Masura 221 Prima impadurire a terenurilor agricole“.

Implementarea Masurii 221 are ca scop imbunatatirea conditiilor de mediu in spatiul rural prin folosirea si gospodarirea durabila a terenurilor agricole prin impadurire. Concret, cu sprijinul acestei Masuri se poate finanta realizarea de perdele forestiere sau plantatii de arboret.

Prima impadurire a terenurilor agricole este destinata prevenirii pagubelor produse de factorii naturali daunatori, reducerii eroziunii solurilor, imbunatatirii capacitatii de retentie a apei, cresterii calitatii aerului, producerii de biomasa, inclusiv masa lemnoasa de calitate, prin mentinerea sau cresterea biodiversitatii.

Prin aceasta Masura se pot acorda 3 tipuri de plati: o prima pentru lucrarile de infiintare, o prima anuala pentru lucrarile de intretinere a plantatiei pe o perioada de 5 ani, incepand cu anul infiintarii plantatiei forestiere si o prima compensatorie fixa anuala pe hectar, pentru pierderea de venit ca urmare a impaduririi, pe o perioada de 15 ani, incepand cu anul infiintarii plantatiei.

Tot in perioada 3 – 28 septembrie 2012, se pot depune la APDRP cereri de finantare pentru investitii in mediul rural prin Masura 312 Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi“.

Fondurile totale disponibile, in cadrul acestei sesiuni de primire a proiectelor pentru Masura 312, sunt de 134.668.992 de euro.

Banii pusi la dispozitie reprezinta totalul fondurilor disponibile pentru aceasta Masura pana la finele perioadei de finantare, mai precis 31 decembrie 2013.

Suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect din cadrul acestei masuri de finantare este de 200.000 de euro.

O alta posibilitate de finantare, o reprezinta Masura 125 – submasura a, componenta 1: “Irigatii si alte lucrari de imbunatatiri funciare“.

Fondurile nerambursabile disponibile in perioada 3 septembrie – 15 octombrie 2012 pentru investitiile aferente acestei componente vor fi de 60.000.000 de euro.

Fondurile nerambursabile pot fi solicitate pentru investitii in modernizarea sau retehnologizarea sistemelor de irigatii, inclusiv pentru statii de pompare sau de contorizare, precum si pentru lucrari de imbunatatiri funciare care sa asigure functionarea optima a sistemelor de irigatii.

Pentru Masurile 221 si 312, proiectele vor putea fi depuse la Oficiile Judetene ale Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), zilnic intre orele 9 si 14:00, ultima zi pentru depunere fiind vineri, 28 septembrie 2012, ora 12:00.

In cazul Masurii 125, componenta: “Irigatii si alte lucrari de imbunatatiri funciare”, depunerea cererilor de finantare aferente se va face dupa acelasi program, insa termenul limita de primire a cererilor de proiecte pentru aceasta sesiune este luni, 15 octombrie 2012, ora 12:00.

Sursa: APDRP

5 thoughts on “Peste 326 de milioane euro disponibili din septembrie pentru investitii in mediul rural”

 1. andreea spune:

  asi dori sa fac un laborator cu prajituri de casa in mediu rural pot beneficia de fonduri europene nerambursabile?mentionez ca am 24 de ani.pot beneficia de fonduri?ce madura este eligibila? va rog sa-mi raspundeti.

 2. Stefan Luminita spune:

  DECE nu dati banii pe proectele deja facute pe masura 112 si ceteti alte cereri de finantare pentru acestea aveti fonduri si pentu proectele eligibile nu mai aveti

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua.

   Din pacate nu noi, Finantare.ro, gestionam acesti bani. Comisia Europeana + Autoritatea de Management a PNDR (sub MADR, APDRP) decid cand, cum si unde se aloca fondurile nerambursabile. Noi doar va instiintam cu privire la aceste oportunitati de finantare.

   Numai bine!

 3. TUDOR spune:

  Buna ziua

  Doresc sa beneficiez,de fonduri neranbursabile
  Pentru fabricarea,inbutelierea apa de munte
  Ce masura.este eligibila

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.