Guvernul a aprobat ajutoare financiare pentru investitii in trei localitati

phpThumb_generated_thumbnailjpg-2.jpg

Guvernul a aprobat astazi, 16 mai, printr-o hotarare, acordarea sumei de 28,2 milioane de lei pentru 3 unitati administrativ – teritoriale, in vederea achitarii cheltuielilor curente si de capital.

Este vorba de 4 milioane de lei pentru dezvoltarea platformei industriale a orasului Simeria (jud. Hunedoara), 15 milioane de lei pentru extinderea si modernizarea suprafeței aeroportuare la Aeroportul Internațional Baia Mare (jud. Maramures) si 9,2 milioane de lei pentru continuarea investitiilor si asigurarea unor cheltuieli curente si de capital ale Regiei Autonome Aeroportul „Delta Dunarii” Tulcea (jud. Tulcea).

Sumele au fost solicitate de catre cele trei unitati administrativ-teritoriale si vor fi asigurate din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2018.

Decizia a fost luata in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare, potrivit carora, prin hotarare a Guvernului, din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, pot fi alocate sume ordonatorilor principali de credite ai bugetelor locale, in vederea echilibrarii bugetelor locale si pentru plata cheltuielilor curente si de capital.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.