Guvernul vrea sa pregateasca si administratia publica locala in domeniul absorbtiei fondurilor UE

euro_fisicuri.jpg

guvernVicepremierul Vasile Dincu a declarat ca Guvernul trebuie sa creeze programe destinate administratiei publice locale, similare celor pentru administratia publica centrala, in asa fel incat si la nivel local sa existe personal pregatit in domeniul absorbtiei fondurilor UE si departamente dedicate.

Cred ca este nevoie sa sprijinim prin programe cresterea capacitatii administrative nu numai la nivel central, asa cum se intampla de cativa ani, ci sa sprijinim si administratia locala care sa aiba oameni pregatiti in domeniul fondurilor europene, sa aiba departamente care sa poata dezvolta strategii, oamenii pregatiti in zona absorbtiei de fonduri europene, in zona de achizitii publice”, a spus Dincu la finalul sedintei Asociatiei Municipiilor din Romania.

Intrebat de jurnalisti daca el este multumit de activitatea personalului din subordine care se ocupa de absorbtia fondurilor UE, vicepremierul a afirmat ca mereu este loc de mai bine si perfectionarea trebuie sa fie continua, dar a precizat ca in acest moment lucreaza bine cu functionarii din Ministerul Dezvoltarii. “Probabil ca nici eu nu sunt perfect si nici ei”, a conchis Dincu.

Sursa: Mediafax

One thought on “Guvernul vrea sa pregateasca si administratia publica locala in domeniul absorbtiei fondurilor UE”

  1. Ion Pana spune:

    D-le Dancu , va rog ca in satul Merisani, com. Dobrotesti sa implementati o cantina sociala , unde sa serveasca o masa calda gratuitacopii si unde se pot aronda si persoanele aflate in dificultate. Colateral sa se achizitioneze productia taranilor contracost care sa alimenteze depozitul de alimente. . Doar in acest fel vom reusii sa începem sa atragm fonduri europene. Sunt convins ca va fi doar începutul. In Europa sunt asteptate produsele noastra ecologice in unitati spitalicesti. Nu trebuie sa asteptam sa pice din cer. La nivel local trebuie doar sa ne organizam. IMI cer scuze , am expus doar ceva foarte vag. Nimic nu depinde de mine. doar intentia fata de localitatea in care traiesc de 14 ani. Cu stima. Ion Pana str. principala nr. 20, satul Merisani , com. Dobrotesti , jud. TR. tf. 0785702321

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.