Ianuarie 2015, luna cu zero absorbtie a fondurilor structurale

euro-371329_640.jpg

euro-371329_640Datele Ministerului Fondurilor Europene arata ca, in prima luna a anului 2015, Romania nu a absorbit niciun ban de la Comisia Europeana. La 31 ianuarie 2015, Romania avea o rata efectiva de absorbtie a fondurilor structurale si de coeziune de 44,89%, la fel ca in 31 decembrie 2014.

Oficialii MFE au explicat faptul ca “Contabilizarea rezultatelor la nivelul unei singure luni calendaristice este lipsita de relevanta“. Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a precizat ca rata scazuta de absorbtie a fondurilor europene in ianuarie 2015 este ceva “normal”. El a sustinut ca spre finalul anului, “lucrurile se vor schimba radical si cresterea va fi una spectaculoasa“.

Cu privire la cheltuielile efectuate in proiectele europene, in ianuarie 2015 Romania a cerut de la Bruxelles rambursari de circa 11,5 milioane de euro. Cererile de rambursare au fost trimise pentru cheltuieli efectuate in Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative (PODCA), gestionat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Mai multe detalii: www.hotnews.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.