Iasul a pierdut o treime din fondurile nerambursabile destinate asociatiilor culturale si sociale

fonduri-europene.jpg

cj9 proiecte culturale si sociale ale unor asociatii din judetul Iasi au primit, anul trecut, finantare nerambursabila. Consiliul Judetean a pus in joc suma totala de 500.000 lei pentru proiecte, dar asociatiile iesene au reusit sa absoarba putin peste 160.000 lei. Este una din cele mai slabe absorbtii de fonduri nerambursabile din ultimii ani, iar dintre asociatiile participante nu toate au reusit sa-si completeze dosarele la timp.

Potrivit unui raport publicat recent de Consiliul Judetean Iasi, castigatoare au fost cinci proiecte sociale, doua culturale si alte doua de cultura scrisa. La capitolul cultura scrisa, suma totala contractata a fost de 21.750 lei, impartita intre Asociatia Societatea de Studii Istorice din Romania, pentru publicarea revistei „Archiva Moldaviae”, si Asociatia Revistei „Timpul” pentru sustinerea editarii acestei reviste de cultura contemporana. Pentru domeniul alte proiecte culturale a fost contractata suma de 50.000 lei, impartita intre Asociatia Centrul Regional de Integrare Sociala Nord-Est si Asociatia Persoanelor Active din Iasi.

La cel de-al treilea capitol, de proiecte sociale, suma totala contractata a fost de 123.6665 lei, pentru care s-au inscris cinci asociatii, dar una a ratat finantarea din cauza unor intarzieri. Fondurile au fost impartite de Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania – Filiala Iasi, Asociatia pentru Dezvoltare Personala Iasi, Asociatia Harmony in the Social Area Iasi si Asociatia Centrului Regional de Integrare Sociala Nord-Est. Centrul Diecezan Caritas Iasi a pierdut o finantare nerambursabila de 25.000 de lei din cauza cu raportul final de activitate si raportul financiar anual au fost depuse cu intarziere. Drept urmare, la capitolul cultura scrisa au ramas nefolositi 38.000 lei, la alte proiecte culturale – 90.000 lei, iar la proiecte sociale, 177.000 lei.

Sursa: Consiliul Judetean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.