Informare de presa

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a finalizat luni, 31 mai 2010, campania de primire a cererilor pentru Plata Naţională Directă Complementară (CNDP), acordată în sectorul zootehnie, pentru speciile ovine/caprine.

Potrivit datelor centralizate la nivelul APIA, a fost depus un număr de circa 45.400 cereri, pentru un efectiv de peste 6,9 milioane capete ovine/caprine. La Centrul Județean Iași s-au depus 1.577 cereri pentru un efectiv de 185.478 capete ovine/caprine.

În perioada imediat următoare, va demara controlul administrativ pentru toate cererile depuse, precum şi cel la faţa locului, pentru un eşantion de 10 % din exploataţii.

Reamintim crescătorilor de animale că efectivul pentru care au solicitat prima trebuie să fie identificat şi înregistrat în Registrul naţional al exploataţiilor la data depunerii cererii şi trebuie menţinut în exploataţie la adresa menţionată în cerere, în perioada 1 iunie – 31 august 2010.

Totodată, efectivul din exploataţie trebuie să fie de minimum 50 capete ovine femele, respectiv 25 capete caprine femele, vârsta acestora fiind de un an până la data de 31 martie 2010.

Este important de menţionat că, începând cu anul 2010, dacă în urma verificărilor se constată diferenţe între numărul animalelor solicitat la plată şi numărul animalelor eligibile, se aplică reduceri sau excluderi de la plată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.