Informare privind masurile de mediu si clima din PNDR 2014 – 2020

tineri_fermieri.jpg

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) invita fermierii care utilizeaza terenuri agricole situate in zonele eligibile pentru pachetele de agro-mediu si clima (M.10), in zonele afectate de constrangeri naturale sau cu alte constrangeri specifice (M.13), dar si fermierii care utilizeaza terenuri aflate in conversie sau terenuri certificate in agricultura ecologica (M.11) sa solicite la APIA platile compensatorii de dezvoltare rurala prin cererea unica de plata. Alocarile acestor masuri depasesc 2,9 mld. EUR.

In acest an MADR a adus unele modificari care sa faca masurile de mediu şi clima mai atractive pentru fermieri, dar şi sa simplifice (acolo unde a fost posibil) implementarea angajamentelor. Cele mai importante elementele de noutate aplicate incepand cu anul 2017 sunt:

  • majorarea nivelului platilor acordate in cadrul M.10 pentru unele din pachetele aplicabile pe pajisti permanente (crestere cu cca. 50 EUR/ha/an fata de anii precendenti pentru pachetele 1, 3.1 si 6),
  • majorarea platilor acordate in cadrul M.13 cu 5-11 EUR/ha/an in functie de tipul de zona afectata de constrangeri naturale,
  • eliminarea sau simplificarea unor condiţii (de eligibilitate si de baza) care trebuiau respectate in cadrul angajamentelor M.10 si M.11.

Cererile unice de plata pentru aceste masuri se pot depune pana la jumatatea lunii mai la Centrele Judetene si Centrale Locale ale APIA.

Sursa: AFIR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top