Infrastructura educationala din judetul Dambovita, modernizata cu finantare Regio

ADR_Sud_Muntenia.jpg

ADR_Sud_MunteniaIn data de 5 septembrie, la Targoviste s-au semnat doua noi contracte de finantare pentru reabilitarea infrastructurii educationale in cadrul celui de-al doilea apel de proiecte al Domeniului major de interventie 3.4, deschis in luna martie a.c., in urma realocarii de fonduri in cadrul programului Regio.

Cele doua proiecte se vor implementa in judetul Dambovita cu sprijin financiar Regio, in cadrul Axei prioritare 3 “Imbunatatirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de interventie 3.4 “Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua”.

In comuna Voinesti se va reabilita si dota Grupul Scolar Agricol, cu scopul de a asigura un proces educational in profilul tehnic-agricol si agromontan la standarde europene si de a creste participarea populatiei scolare la procesul educational in aceasta unitate de invatamant.

Proiectul “Reabilitare Grup Scolar Agricol Voinesti“, al carui beneficiar este Unitatea Administrativ-Teritoriala Voinesti, are o valoare totala de 1.007.683,23 lei, din care valoarea totala eligibila este de 647.021,45 lei, 549.968,23 lei reprezentand fonduri FEDR si 84.112,79 lei fiind fonduri provenite de la bugetul national. Prin acest proiect vor fi continuate lucrarile de reabilitare si modernizare a Grupului scolar, instalatii termice, sanitare si electrice, precum si amenajarea incintei.

Conditiile naturale favorabile si prezenta Statiunii Experimentale Pomicole Voinesti, singura la ora actuala in intreaga arie a dealurilor subcarpatice din Muntenia si Oltenia, ii confera unitatii scolare un plus de originalitate. Absolventii Grupului scolar Agricol de la Voinesti sunt specializati in viticultura, pomicultura, legumicultura, precum si in alte domenii tehnice.

Cel de-al doilea proiect – “Modernizare scoala clasele I-VIII, sat Gura Sutii” vizeaza asigurarea accesului la invatamant de calitate pentru elevii din ciclul primar si gimnazial. Astfel, cu sprijin financiar nerambursabil Regio va fi reabilitata arhitectural si functional constructia actuala a unitatii de invatamant, ce deserveste un numar de peste 320 de elevi. Contractul de finantare are o valoare totala de 729.602,97 lei, din care 585.521,09 lei reprezinta valoarea totala eligibila (fonduri FEDR: 497.692,93 lei; fonduri de la bugetul national: 76.117,74 lei; cofinantarea eligibila a beneficiarului: 11.710,42 lei), iar durata de implementare a proiectului este de 12 luni.

La nivelul judetului Dambovita, in cadrul celor doua apeluri deschise pentru dezvoltarea infrastructurii educationale, in cadrul programului Regio, au fost depuse in total 36 de cereri de finantare, pana in prezent fiind semnate 27 de contracte, ce au o valoare totala de peste 162 milioane de lei.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.