A fost revizuit ghidul solicitantului pentru prioritatea de investitie 2.1.A – Microintreprinderi

studiu, Curtea de Conturi

Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene a publicat in data de 20.03.2017, o noua revizuire a Ghidului solicitantului – Conditii specifice de accesare a fondurilor in cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/2/2.1.A, Axa prioritara 2 – imbunataţirea competitivitaţii intreprinderilor mici si mijlocii, Prioritatea de investiţii 2.1 – Promovarea spiritului antreprenorial, in special prin facilitarea exploatarii economice a ideilor noi si prin incurajarea crearii de noi intreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri.

Revizuirea documentului a vizat corelarea cu modificarile aduse Ghidului general POR (prin Ordinul MDRAPFE nr. 286/15.02.2017), in ceea ce priveste:
– Modelul standard orientativ al contractului de finantare;
– Termenul aferent depunerii unui extras de carte funciara cu inscrierea definitiva a dreptului de proprietate, in etapa precontractuala.

Restul conditiilor si prevederilor din ghidul specific raman neschimbate.

Data limita pana la care mai pot fi depuse proiecte – 27.04.2017, ora 12:00.

* * *
Programul Operational Regional-POR 2014-2020 urmeaza POR 2007-2013 si este unul dintre programele prin care Romania poate accesa fondurile europene structurale si de investitii provenite din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala (FEDR), in perioada actuala de programare.

POR 2014-2020 este gestionat de Autoritatea de Management pentru POR din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si a fost adoptat de Comisia Europeana pe data de 23 iunie 2015. Obiectivul sau general este cresterea competitivitatii economice si imbunataţirea conditiilor de viata ale comunitatilor locale si regionale, prin sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri, infrastructurii si serviciilor, pentru dezvoltarea durabila a regiunilor, astfel incat acestea sa isi poata gestiona in mod eficient resursele si sa isi valorifice potentialul de inovare si de asimilare a progresului tehnologic.

Aceste obiective sunt traduse in 11 axe prioritare (plus o axa de asistenta tehnica), care au in total o alocare estimata de 8,25 miliarde euro, din care 6,7 miliarde de euro reprezinta sprijinul UE, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala (FEDR), iar 1,5 miliarde de euro – contributia nationala.

Sursa: Inforegio.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top