Initierea unei afaceri la domiciliu. Avantaje si dezavantaje.

business-IT.jpg

Afacerile la domiciliu castiga din ce in ce mai mult teren in fata afacerilor traditionale. Foarte multe dintre acestea sunt dezvoltate intr-un regim part-time de catre antreprenori, care decid sa isi pastreze si jobul curent cel putin in faza de start-up.

In ceea ce priveste domeniile de activitatea, acestea sunt cat se poate de diverse: de la servicii de curatenie si de plasare de personal, pana la productia de bijuterii si cosmetice. Alte exemple includ: servicii de catering, diverse servicii de consultanta, magazine online.

Motivatiile din spatele numarului mare de persoane care decid sa isi inceapa o afacere la domiciliu sunt din cele mai diverse: faptul ca au posibilitatea de a-si indeplini un vis sau de a-si transforma hobbyul intr-o afacere, faptul ca astfel devin proprii lor sefi si sunt liberi sa ia singuri deciziile si sa-si puna in practica ideile, posibilitatea obtinerii unui venit suplimentar, etc.

Deschiderea unei afaceri la domiciliu iti poate oferi multiple avantaje si satisfactii, dar faptul ca esti propriul tau sef nu este niciodata atat de simplu pe cat pare. Da, tu esti cel care ia deciziile, dar asta nu inseamna ca esti complet independent, pentru ca trebuie sa tii mereu cont de nevoile si asteptarile clientilor, sa te adaptezi la cerintele furnizorilor si sa inveti sa colaborezi cu angajatii tai.

Managementul unei afaceri la domiciliu iti va consuma mai mult timp, energie si bani decat un simplu job. Pentru a-ti asigura succesul va trebui sa faci sacrificii si va trebui sa inveti sa gasesti un echilibru intre afaceri si familie.

Cum incepi?

O afacere la domiciliu nu este foarte diferita de orice alt tip de afacere, asa ca ai nevoie de o planificare atenta a activitatilor. Mai multe detalii despre acesta etapa gasesti in articolul Planificarea unei afaceri la domiciliu.

Avantajele si dezavantajele dezvoltarii unei afaceri la domiciliu, in special aspectele care tin de impactul pe care afacerea il va avea asupra celorlalti membri ai familiei sunt elemente foarte importante de explorat in faza de luare a deciziei de a incepe sau nu o astfel de afacere.

Avantaje:

  • Posibilitatea de a dezvolta o afacere part time. Dezvoltand o afacere la domiciliu poti sa iti pastrezi propriul job inca o perioada pentru a-ti asigura un venit stabil pana incepe sa functioneze afacerea.
  • Un stil de viata mai flexibil si posibilitatea de a petrece mai mult timp cu familia.
  • Costuri de start-up si costuri operationale mai mici fata de o afacere traditionala.
  • Economii de costuri prin prisma faptului ca poti sa ai grija de copii chiar tu si sa nu mai angajezi pe cineva pentru asta.
  • Nu esti nevoit sa faci naveta catre birou.
  • Program de lucru flexibil.
  • Satisfactia de a fi propriul tau sef si de a lua singur deciziile.
  • Posibilitatea de a-ti angaja si alti membri ai familiei in afacere.
  • Avantaje fiscale: daca ai biroul in propria casa poti sa iti deduci o parte din cheltuielile de intretinere si amortizare ale casei.

Ai nevoie de consultanta? Noi avem solutia!

Citeste continuarea articolului pe Plandeafacere.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.