MADR: Va fi organizata o noua sesiune de depunere a proiectelor pentru masura 121 si 123!

calendar-MADR.jpg

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va organiza o noua sesiune de depunere a proiectelor pentru masura 121 “Modernizarea exploatatilor agricole” si respectiv pentru masura 123 “Cresterea valorii adaugate a produselor agricole forestiere” in perioada 26 noiembrie 2012 – 18 ianuarie 2013.

Am luat aceasta decizie, de a deschide o noua sesiune pentru masura 123, in contextul dificultatilor legate de comercializarea legumelor si fructelor in Romania. Prioritatea mea ca ministru este, ca prin aceasta masura, asociatiile si cooperativele de producatori sa ajunga cat mai repede la stabilirea depozitelor de colectare legume-fructe in bazinele legumicole si pomicole. Acestea au acum la dispozitie fonduri europene cu care sa construiasca depozite, cu toate facilitatile necesare pentru vanzarea catre comercianti, a legumelor si fructelor realizate chiar de membrii asociatiilor si ai cooperativelor implicate. Decizia mea face parte din setul de masuri pe care ministerul agriculturii il are in vedere pentru facilitarea accesului producatorilor in piete“, a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin.

Decizia deschiderii unei noi sesiuni in cazul masurii 121 a fost luata in primul rand pentru incurajarea fermierilor de a creste bovine de carne in Romania.

Sumele alocate sesiunii din perioada 26 noiembrie 2012 – 18 ianuarie 2013 vor fi de 150 de milioane de euro pentru masura 121 “Modernizarea exploatatilor agricole” si respectiv 80 de milioane euro pentru masura 123 “Cresterea valorii adaugate a produselor agricole forestiere”.

Sursa: MADR

5 thoughts on “MADR: Va fi organizata o noua sesiune de depunere a proiectelor pentru masura 121 si 123!”

 1. Av. VISU spune:

  Ma poate lamuri cineva daca exista schema: ajutor de minimis atat la Ministerul Finantelor cat si in cadrul POS-CCE. Ajutorul de minimis(200.000 Euro) se poate acorda si pentru o procesare a productiei secundare din domeniul agricol? Sau este numai pentru non-agricole si turism? Aveti ideie cand s-ar deschide linia de ajutor de minimis la Ministerul Finantelor?
  Multumesc anticipat pentru raspuns.

 2. Av. VISU spune:

  Da se poate finanta procesarea si brichetarea resturilor vegetale, dar este pacat sa accesati cu 50% finantare UE cand pe Masura 312 se poate accesa in vederea finantarii IMM-urilor din mediul rural si finantarea nerambursabila este de 70%.
  Am proiecte intocmite pe Masura 312, privind brichetarea resturilor vegetale. Este o afacere foarte buna. 0723737657, va pot ajuta.

 3. suciu marius spune:

  buna ziua ma intereseaza daca pe masura 123 un grup de producatori din domeniul comercializarii laptelui si a produselor lactate se pot accesa fonduri pentru achizitionarea si punerea in functiune a unei instalatii de procesare lapte (branza smantana etc. )si de asemenea de construire a unui depozit frigorific pentru congelarea fructelor de padure .Va multumesc cu mult respect

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   DA, puteti lua bani prin masura 123. Se acorda bani pentru Achizitionarea sau achizitionarea in leasing de noi mijloace de transport specializate, necesare activitatii de productie si, identificate ca necesare prin studiul de fezabilitate sau memoriul justificativ.

   Va recomand sa vorbiti cu un consultant pentru a depune o cerere de finantare (http://cerere.finantare.ro/).

   Mult succes!

 4. VASIE CATALIN spune:

  Buna ziua, pe masura123 “Cresterea valorii adaugate a produselor agricole forestiere” se pot accesa fonduri in vederea achizitionarii si punerii in functiune a unei instalatii de brichetare resturi vegetale? Cu stima,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.