Inscrieri Startup Nation: Cate dosare au fost depuse in prima saptamana

dosare.jpg

A trecut prima saptamana din perioada de o luna a sesiunii de inscriere in programul Startup Nation 2017, prin care firmele foarte noi pot obtine fonduri nerambursabile de pana la 200.000 de lei de la stat.

Un numar de 1844 de firme au depus dosare in Programul Start-up Nation, in prima saptamana de la deschiderea sesiunii de inscriere pentru ajutorul de minimis, potrivit situatiei oficiale de la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat..

Reamintim ca sesiunea de inscriere a planurilor de afaceri in programul de ajutor de minimis s-a eschis pe 15 iunie, ora 10.00 si este programata sa dureze pana pe 14 iulie 2017, ora 20.00, in aplicatia elecronica deschisa pe site-ul oficial aippimm.ro.

Statul spune ca intentioneaza sa finanteze 10.000 de firme prin Programul Startup Nation 2017.

In cadrul Programului Start Nation, microintreprinderile si firmele mici si mijlocii (IMM) infiintate dupa data de 30 ianuarie 2017 ar putea obtine fonduri nerambursabile de la stat in valoare de pana la 200.000 de lei, pentru investitii, in anumite conditii.

Guvernul a alocat 500 milioane lei, credite bugetare, care vor putea fi folosite pentru finantarea solicitantilor din mediul urban, in afara Bucurestiului si a judetului Ilfov, bani care ar urma sa fie decontati ulterior de stat de la Uniunea Europeana. De asemenea, pentru firmele din Bucuresti, Ilfov si mediul rural national sunt credite de angajament de 1,2 miliarde de lei, insa este necesar ca Guvernul sa adopte o rectificare bugeara pentru alocarea efectiva a acestor bani in buget.

Sursa: Startupcafe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.