Instructiunea POR 106: pe 20 august se suspenda toate proiectele aflate sub incidenta ajutorului de stat

Harta_regiuni.png

Harta_regiuniAutoritatea de Management pentru Programul Operational Regional 2007-2013 (AM POR) a emis Instructiunea 106/ 12.06.2013, privind modificarea procesului de evaluare, selectie si contractare pentru proiectele depuse in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013.

Instructiunea introduce masuri de urgentare ale procesului de evaluare, selectie si contractare pentru toate proiectele care cad sub incidenta Ajutorului de Stat regional, inclusiv de minimis, depuse in cadrul Programului Operational Regional 2007 – 2013, in vederea finalizarii etapei de contractare a acestora pana la data de 31 decembrie 2013.

Instructiunea prevede termene si etape clare pentru proiectele aflate in procedura de evaluare/selectie/contractare si stabileste ca din 20 august 2013, orele 16.00 vor fi suspendate toate depunerile de proiecte care cad sub incidenta ajutorului de stat regional pentru toate regiunile, indiferent de procentul existent al alocarii regionale, de gradul de depasire sau nedepasire al acestuia.

Vor fi selectate cererile de finantare care pot prezenta documentatia completa a proiectului tehnic, imediat dupa finalizarea etapei de evaluare tehnica si financiara, in cadrul etapei de conformitate si eligibilitate, pina cel tarziu 16 septembrie 2013.

Proiectele tehnice depuse, la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala/Organismului lntermediar, dupa data de 16 septembrie 2013 nu vor mai fi verificate, iar solicitantul va fi notificat asupra respingerii cererii de finantare.

Instructiunea AM POR nr. 106 prevede ca etapa de vizita la fata locului se va desfasura concomitent cu etapa de verificare a conformitatii proiectului tehnic, si in cazul in care se constata necesitatea revizuirii unor sectiuni din cererea de finantare, Organismul Intermediar va notifica solicitantul cu privire la acest aspect, iar documentele respective vor fi preluate la vizita la fata locului.

Completarile solictate in timpul etapei de vizita la fata locului vor fi trimise nu mai tirziu de 24 octombrie 2013, in caz contrar, solicitantul va fi exclus din procesul de evaluare, selectie si contractare.

In cazul in care etapa de vizita la fata locului nu se poate organiza inainte de data de 4 octombrie 2013, solicitantul va pierde dreptul la finantare.

Totodata, incepand cu data de 16 septembrie 2013, termenul de depunere a unei contestatii de catre beneficiarii nemultumiti de rezultatul procesului de selectie, scade la 15 zile calendaristice, termen calculat de la data primirii notificarii de respingere din partea Ol.

Pentru DMI 4.3, in cazul in care proiectele din lista de rezerva ce se incadreaza in limita a 110% din alocarea regionala (actualizat cu economiile de la: contractele finalizate, debite stabilite de AMPOR pentru proiectele in implementare si contractele reziliate situatie calculata la data prezentei instructiuni), se va realiza inclusiv etapa de vizita la fata locului, pe raspunderea solicitantului, pentru eventuale disponibilizari de fonduri.

Ultima documentatie aferenta unui contract de finantare se va transmite la AMPOR pana cel tarziu la data de 31 octombrie 2013.

Document anexat:
Instructiunea 106 (PDF)

Sursa: Centrul de Informare pentru Instrumente Structurale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.