MDRAP va fi autoritate de management pentru Programele Romania-Ucraina si Romania-Moldova 2014-2020

transfrontalier_Romania_Md_Ucr.jpeg

transfrontalier_Romania_Md_UcrComitetele Comune de Programare pentru Programele de cooperare transfrontaliera Romania-Ucraina si Romania-Republica Moldova s-au reunit in premiera la Bucuresti, pe 18 iunie.

Cele doua programe urmeaza sa fie finantate din Instrumentul European de Vecinatate (ENI) in perioada 2014-2020, fiind succesoarele programului trilateral ENPI gestionat de MDRAP, pe care Romania, Ucraina si Republica Moldova il deruleaza in prezent.

In cadrul reuniunilor, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a fost nominalizat ca Autoritate de Management pentru fiecare dintre cele doua programe, confirmandu-se astfel rezultatele obtinute in cadrul programelor anterioare de cooperare transfrontaliera atat din perioada de pre-aderare, cat si cele ale Programul Operational Comun Romania-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013.

Comitetele de Programare sunt structuri comune abilitate sa elaboreze programe operationale si sunt formate din reprezentanti desemnati de statele partenere.

Urmatoarele intalniri, in cadrul carora se va demara procesul de identificare a viitoarelor prioritati de cooperare pe cele doua granite, vor avea loc in cele doua state partenere (Ucraina si Republica Moldova).

Programul Operational Comun Romania-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 este finantat de Uniunea Europeana prin intermediul Instrumentului European de Vecinatate si Parteneriat si co-finantat de statele participante in program.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top