POR: Beneficiarii pot face decontari doar in baza facturilor emise de furnizori

bani_euro_carucior.jpg

euroAgentia pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Vest, in calitate de Organism Intermediar (OI) pentru Regio – Programul Operational Regional (OI POR) informeaza, ca mecanismul decontarii cererilor de plata se aplica tuturor beneficiarilor POR, ca urmare a publicarii, in Monitorul Oficial nr. 389 din 29 iunie 2013, a Ordonantei de Urgenta nr. 76/26 iunie 2013 care modifica si completeaza Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 64/2009 privind gestionarea financiara a instrumentelor structurale si utilizarea acestora pentru obiectivul convergenta.

Astfel, beneficiarii Regio pot solicita, numai pe baza facturilor emise de constructori/furnizorii de produse si servicii neachitate, sumele necesare pentru efectuarea platilor prin intermediul unei cereri de plata.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) in calitate de Autoritate de Management vireaza sumele necesare pentru achitarea facturilor emise dupa verificarea documentatiei aferente unei cereri de plata de catre acesta si de catre OI POR.

Acest mecanism vine in sprijinul beneficiarilor, care au facturi emise si neplatite in cadrul proiectului.

In vederea solicitarii de informatii suplimentare si pentru clarificarea eventualelor nelamuriri privind aplicarea sistemului cererilor de plata, respectiv intocmirea unui dosar de cerere de plata / rambursare aferenta, puteti contacta ADR Vest: www.adrvest.ro, la numerele de telefon/fax: 0256.491.981 /0256.491.923.

Sursa: ADR Vest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.