Interreg Europe – rezultatele celui de-al 3-lea Apel de proiecte

download.png

Secretariatul Comun al Programului INTERREG EUROPE a publicat rezultatele celui de-al 3-lea Apel de proiecte desfasurat in perioada 1 martie – 30 iunie 2017. Mai multe detalii pot fi consultate accesand site-ul programului. De asemenea, toti liderii de proiect vor primi in perioada urmatoare o scrisoare oficiala de notificare, impreuna cu evaluarea calitativa completa a proiectelor depuse.

Cel de-al 4-lea Apel de proiecte va fi lansat in perioada 7 mai – 22 iunie 2018. Principalele modificari avute in vedere pentru acest ultim apel sunt:

  • Reducerea fazei 2 a proiectelor la 1 an , datorita faptului ca toate proiectele trebuie finalizate in 2023, iar obiectivul IE este influentarea programelor din perioada de programare 2014-2020;
  • Imbunatatirea acoperirii geografice prin introducerea obligativitatii de a avea cel putin cate un partener provenind din 3 dn cele 4 zone ale Europei (statele partenere fiind impartite in zonele Nord, Sud, Est si Vest);
  • Introducerea flexibilitatii cu privire la anumite criterii de eligibilitate – in cazul in care o singura eroare se comite in cazul criteriului 5 (corectitudinea scrisorilor de sprijin), proiectele sunt declarate eligibile. in cazul aprobarii, corectarea greselii ar deveni o conditie pentru aprobarea finala;
  • Inlaturarea mentiunii privind valoarea contributiei nationale in declaratia partenerului – va reduce numarul de greseli si va permite evitarea unor discutii privind diferentele dintre sumele din formularele de aplicatie si din declaratiile partenerilor.
  • Pentru a simplifica in continuare gestionarea proiectelor, va fi acordata partenerilor o suma forfetara pentru activitatile desfasurate in etapa 2. Suma forfetara este determinata in functie de numarul de instrumente de politica monitorizate in faza 2.

In jurul datelor de 18 aprilie si 9/15 mai vor fi organizate evenimente de tip Info Day la Bucuresti pentru pregatirea acestui apel.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.