INTERVIU Dragos Onescu, Manager Odas Global Consulting: “Din cauza gestionarii precare a fondurilor europene, Romania are un deficit de imagine la nivel international”

IMG_4839.png

Dragos Ionut ONESCUDragos Ionut ONESCU este managerul general al companiei ODAS GLOBAL CONSULTING SRL, avand o vasta exprienta in accesarea si implementarea fondurilor nerambursabile. Compania ofera servicii de consultanta la cele mai inalte standarde de calitate si depune toate eforturile in cautarea unor solutii durabile pentru beneficiarii ei. 

Finantare.ro: Cum v-ati descrie pe dumneavoastra, ca si consultant, si echipa in care lucrati?

Dragos Ionut Onescu: De-a lungul anilor am participat la stagii de pregatire si perfectionare in diferite institutii europene, lucru care m-a ajutat sa ma perfectionez si sa cunosc oameni dedicati meseriei lor. Primul proiect l-am scris acum aproximativ sapte ani. Din acel moment, evolutia mea ca si consultant a fost una fireasca. Expertiza pe care o am in domeniul fondurilor europene m-a ajutat sa dezvolt o echipa de consultanti calificati si pregatiti sa raspunda nevoilor clientilor.

Echipa ODAS Global Consulting are abilitatea de autoevaluare si perfectionare continua, motiv pentru care de-a lungul anilor am reusit sa obtinem rezultatele scontate. In calitate de consultant consider ca cel mai important lucru este sa intelegi nevoile reale ale beneficiarilor pentru a reusi sa descoperi cele mai solutii.

Valorile noastre se reflecta in intreaga activitate a companiei. Focalizarea pe client, optimismul si spiritul de echipa sunt doar cateva dintre acestea.

Finantare.ro: De cat timp activati pe piata consultantei si ce experiente relevante ne-ati putea impartasi?

Dragos Ionut Onescu: Piata de consultanta in management si fonduri europene din Romania este o provocare. Am intrat in contact pentru prima data cu acest mediu in urma cu aproape sapte ani, cand am scris primul meu proiect, asa cum am amintit si mai sus. De atunci si pana in prezent m-am implicat in mai multe proiecte si marturisesc ca toate si-au pus amprenta intr-un mod pozitiv asupra mea.

Finantare.ro: Aveti un “proiect de suflet” (nu neaparat cel mai banos, rasunator) de care sunteti mandru? Ce amintiri va leaga de acest proiect?

Dragos Ionut Onescu: Nu as putea spune ca am un “proiect de suflet”, deoarece toate proiectele pe care le-am scris si le-am implementat mi-au adus o profunda multumire sufleteasca. In momentul in care lucrezi impreuna cu beneficiarii ajungi sa-i cunosti mai bine si sa pui suflet in proiectul lor. Din punctul meu de vedere, succesul inseamna sa inspiri incredere. Acest lucru se poate obtine doar prin munca asidua si ajunge molipsitor in momentul in care rezultatele nu intarzie sa apara. Rolul echipei este esential si-i sfatuiesc pe toti antreprenorii si oamenii de afaceri sa ia decizii intelepte in momentul in care o construiesc.

Profesionalismul, implicarea si experienta sunt trei elemente care pot asigura succesul pe piata romaneasca de consultant fonduri europene.

Finantare.ro: Care sunt impedimentele de care va loviti cel mai des in activitatea dvs.? Cum le-ati vedea rezolvate?

Dragos Ionut Onescu: Ca si consultant m-am lovit de mai multe impedimente de-a lungul anilor, insa cele mai des intalnite au fost birocratia in relatie cu autoritatile publice si neincrederea oamenilor. O mare parte din ele pot fi depasite prin comunicare deschisa si prin exploatarea cu tenacitate a oportunitatilor avute la momentul respectiv.

Consider ca schimbarea de mentalitate a beneficiarilor tine foarte mult de modalitatea prin care atat consultantul, cat si autoritatile competente ajung sa dezvolte si sa sustina un proiect fara deficient majore.

Finantare.ro: Cum vedeti viitorul pietei finantarilor in Romania?

Dragos Ionut Onescu: In Romania piata finantarilor este in continua schimbare. In ultimii ani au aparut multiple oportunitati de finantare pentru IMM-uri si institutii publice, motiv pentru care piata fondurilor europene este in ascensiune. Din cauza corectiilor financiare, cat si a gestionarii precare a fondurilor europene, Romania are un deficit de imagine la nivel international. Menirea noastra ca si consultanti este sa schimbam acest lucru si sa creem o piata competitiva, orientata spre client.

Finantare.ro: Spuneti-ne cateva motive pentru care v-ar alege pe dumneavoastra un potential beneficiar.

Dragos Ionut Onescu: Involuntar, aceasta intrebare apare tot timpul, datorita existentei unui numar foarte mare de consultanti, firme de consultanta fara expertiza necesara in domeniu. Increderea unui persoane se construieste greu, motiv pentru care impreuna cu echipa am investit timp si resurse in crearea unei imagini nationale si internationale pozitive. Trebuie sa recunosc ca ne-au ajutat foarte mult afilierile internationale, care ne-au adus un plus de vizibilitate si credibilitate in randul beneficiarilor nostri.

Am uitat sa mentionez mai sus ca ODAS Global Consulting pune la dispozitia beneficiarilor un pachet de servicii: consultanta in afaceri si management, consultanta accesare si implementare fonduri europene, consultanta financiar-contabila, consultanta comerciala si proiectare. Consider ca acesta este un atuu al nostru si nimic nu este mai placut decat sa faci un om sa plece multumit si impacat din biroul tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.