Comisarul european Corina Cretu dezbate viitorul politicii de coeziune la reuniunea COSAC

corinacretucosac.jpg

Corina Cretu, European Commissioner for Regional Policy at conference “Cohesion policy post 2020: challenges and opportunities for Romania”, at History Institute of the Romanian Academy, Conference Room, in Cluj-Napoca, Romania.

Luni, 21 ianuarie, comisarul european pentru politica regionala Corina Cretu va participa la reuniunea membrilor Conferintei comisiilor parlamentare de afaceri europene din parlamentele nationale din UE (COSAC), organizata la Bucuresti in cadrul Presedintiei române a Consiliului UE. La reuniune vor fi prezenti reprezentanti din toate statele membre ale UE, precum si membri ai Parlamentului European.

Inaltul oficial european va sustine un discurs despre viitorul politicii de dezvoltare regionala in deschiderea sesiunii cu tema “Cresterea coeziunii si asigurarea convergentei prin intermediul instrumentelor Cadrului Financiar Multianual”.

“Beneficiile politicii de coeziune nu sunt abstracte sau de natura birocratica – ele vin sa raspunda unor nevoi concrete ale cetatenilor, având un impact direct, tangibil asupra vietii de zi cu zi. Ea creeaza locuri de munca, sustine dezvoltarea competentelor si cresterea oportunitatilor de angajare, ofera prilej favorabil dezvoltarii economice si sociale, asigura accesul la servicii de educatie si sanatate mai bune, contribuie la promovarea incluziunii sociale si la sprijinirea comunitatilor marginalizate, sustine dezvoltarea retelelor feroviare si rutiere si nu numai. Politica de coeziune este, de fapt, garantia cresterii calitatii vietii pentru cetatenii europeni”, a dorit sa sublinieze comisarul european Corina Cretu inaintea participarii la eveniment.

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.