Investitii sigure in agricultura: culturile de aluni si de nuci

nuca.jpg

nucaO idee buna pentru persoanele care vor sa mearga la sigur investind in agricultura o reprezinta investitia in culturile de aluni si de nuci.

Expertii spun ca sunt relativ usor de intretinut, iar profitul poate fi tentant: trei kilograme de miez de nuca valoreaza cat un gram de aur.

In Romania este o situatie nefericita: in loc sa prelucram productia in tara, o trimitem la export. Nucile si alunele produse la noi in tara se intorc apoi ambalate sau sub forma de ulei, dar la preturi de 8 ori mai mari.

Anul acesta a fost un an roditor: crengile nucilor stau sa se rupa de atata rod, motiv de bucurie pentru fermierii care au de onorat comenzi din Spania, Ungaria si Germania. Aproximativ 90% din productie pleaca la export. Fenomenul este usor de explicat, din moment ce un kilogram costa aici 5 euro, iar in alte tari fructele se vand cu un pret dublu.

Astfel, un hectar produce in medie 10 mii de euro anual, iar daca producatorul alege un soi bun poate sa castige 16 mii de euro. “Un gram de aur este echivalentul a 3 kilograme de miez”, explica un producator roman. Acest aur atrage investitori arabi sau europeni dispusi sa astepte 10 ani prima recolta.

Cititi continuarea articolului pe Intreprinzatori.ro

Doriti sa obtineti subventii sau ajutoare de stat pentru agricultura?

Simtiti ca nu mai faceti fata birocratiei si ca aveti nevoie
de ajutor?

Cereti ajutorul expertului Finantare.ro, Antoniu Poienaru!

 

One thought on “Investitii sigure in agricultura: culturile de aluni si de nuci”

  1. vasile spune:

    Buna ziua,as vrea sa stiu daca se poate infiinta o plantatie de alun oriunde,adica daca trebuie aviz de la primarie,intabularea terenului,etc.fara a tine cont de conditiile europene?…Adica ,eu am 4 ha de teren ,care cred eu ,corespunde cu cerintele culturii si vreau sa le plantez,vreau sa depasesc acea “birocratie” despre care se vorbeste mult,ce trebuie sa fac mai intai??Ma poate impiedica primaria sa plantez,pot beneficia de subventii de la APIA?…Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.