Invitatie – SCOALA BANILOR EUROPENI – editia II

Oportunitati sporite de informare, training si consiliere prin
SCOALA BANILOR EUROPENI

Inscrieri active la editia a II-a (Bucuresti, 25-26 februarie 2010)

Prin numarul, interesul suscitat si calitatea participantilor de care s-a bucurat editia I a noului format de eveniment de informare, training si consiliere “SCOALA BANILOR EUROPENI” (StructuralFunds.ro), s-a putut constata un deosebit impact al acestui program non-guvernamental din cadrul Incubatorului de Proiecte si Afaceri Europene (lansat in luna februarie 2009) in special asupra managerilor, expertilor si intreprinzatorilor care aspira la realizarea de investitii cu finantare UE sau internationala si, in paralel, la o formare intensiva de management performant, care sa dobandeasca cat mai prompt o certificare internationala pe masura, oferita prin sprijinul Knowledge Management Institute – sucursala Romania (Knomacons.ro).

Drept doar una dintre dovezile graitoare ale succesului repurtat este aceea ca Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM (aippimm.ro) din cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri a luat decizia, in cadrul parteneriatului deja existent, sa formeze si sa recomande formarea propriilor experti, colaboratori sau beneficiari prin reuniunile si programele specializate coordonate – sub egida Platformei “EU-RO Clearing Funds” – de Fundatia EUROLINK – House of Europe (HouseofEurope.ro), partener de dialog consultativ structurat al Comisiei Europene.

In plus, recenta decizie a Comitetului Inter-Ministerial format de Guvern pentru a simplifica substantial procedurile birocratice si a furniza, de plida, o pre-finantare mai generoasa sectorului IMM reprezinta cadrul unor schimbari mai palpabile pentru imbunatatirea accesului la Fondurile Europene al tuturor tipurilor de beneficiari actuali sau viitori ai acestor forme de sprijin financiar. In completare, conform datelor prezentate in Mesajul Presedintelui AIPPIMM, in curand, se va adauga si oportunitatea accesarii Ajutoarelor de Stat pentru intreprinderile in dificultate in valoare de pana in 500.000 euro care se vor derula sub coordonarea organismului guvernamental mentionat.

Tocmai de aceea, va invitam sa participati la cea de-a II-a editie a evenimentului “Scoala Banilor Europeni”, care se va desfasura la sediul Centrului Regional de Formare Bucuresti (CRFB), in perioada 25-26 februarie 2010. Principalele beneficii pentru participanti sunt: sintetizarea principalelor forme curente de sprijin financiar comunitar; formare si certificare internationala profesionala de inalt nivel la indemana managerilor, intreprinzatorilor, consultantilor si trainerilor; evaluarea personalizata a ideilor de investitii prin Laboratorul mobil de analiza si prognoza; stabilirea Foii de Parcurs/rutele de abordat pentru calibrarea oportunitatilor de finantare prin runde de consiliere personalizata pentru beneficiarii actuali, viitori sau potentiali de finantare, la cerere; afiliere la comunitatea de expertiza si schimb de bune practici “Knowledge Management Community” (StructuralFunds.ro).

Institutiile care sprijina proiectul sunt: Centrul Regional de Formare Bucuresti (CRFB) de sub egida ANFP-Guvernul Romaniei, Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (AIPPIMM), precum si CRENoS (Centro Ricerche Economiche Nord Sud – Italia). Sponsor Tehnic: Phaeton Gala – PR & Lobby Consulting. Parteneri Media: CalendarEvenimente.ro, Tribuna Economica, NewsChannel.ro, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, PRwave.ro, Finantare.ro, SmartFinancial.ro, SmartBank.ro, GhiseulBancar.ro, Comunicatii Mobile, ComunicateMedia.ro, StiriEvenimente.ro, Early Warning Support – “EU-RO Clearing Funds”.

Asadar, pentru toti cei care se afla in pragul unei schimbari de orientare in cariera profesionala sau care doresc sa descopere posibilitatile care decurg si pentru romani din numeroasele programe cu finantare europeana, adresam invitatia sa consulte mai multe informatii pe siteul www.StructuralFunds.ro sau sa ne trasmita solicitarile lor de detalii suplimentare pe adresa [email protected]

About Sever Avram

Sever AVRAM - coordonator general - Platforma de Actiune si Interventie Rapida a Societatii Civile in favoarea stimularii absorbtiei Fondurilor Europene "EU-RO Clearing Funds". A lucrat ca si consilier de afaceri publice pentru Comisia Europeana in Romania si a contribuit la elaborarea capitolului de politici sociale si dezvoltarea resurselor umane din cadrul Planului national de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana. Incepand cu anul 1996,  a activat ca si consultant si/sau trainer in domeniul institutiilor si fondurilor UE, al comunicarii, relatiilor publice si lobby-ului in cadrul a numeroase proiecte europene finantate direct de Comisia Europeana de la Bruxelles,  Departamentul de Stat al SUA, Open Society Institute, precum si de mari finantatori privati internationali sau autohtoni. In urma unui proiect PHARE pe care l-a coordonat, incepand cu anul 2004, se ocupa de organizarea sub egida Platformei CEFTAC (www.ceftac.ro) a “Zilei Europene a Concurentei si Competitivitatii in Romania” si a altor evenimente pentru mediul de afaceri. Din anul 2006, a avut initiative speciale legate de absorbtia fondurilor UE, incepand cu saloanele regionale si scolile de vara de la Constantza si Baile Sovata pana la cele doua editii deja desfasurate  ale Forumului Civic si de Afaceri pentru stimularea absorbtiei fondurilor UE (Bucuresti, in 2007 si 2008). Coordoneaza activitatea de consultanta pe proiecte a CPS (Consortiul Parteneritului Strategic) si a Atelierului Interactiv de Idei, Proiecte si Investitii Inovative (www.StructuralFunds.ro).  

0 thoughts on “Invitatie – SCOALA BANILOR EUROPENI – editia II”

 1. severavram spune:

  Va multumim pentru expresia Dvs de interes.

  Pentru mai multe detalii edificatoare si indeplinirea procedurilor de inscriere, va rugam sa accesati site-ul http://www.StructuralFunds. ro unde veti gasi formularul de inscriere dupa primirea caruia va vom transmite confirmarea si indicatiile de rigoarea pentru finalizarea inscrierii Dvs.

  Toate cele bune si urarile noastre de succes,

  Sever AVRAM – Coordonator general Platforma “EU-RO Clearing Funds”/EUROLINK – House of Europe -www.HouseofEurope.ro

 2. CRAETE DUMITRU SORIN spune:

  NUMELE MEU ESTE SORIN,SI SUNT INTERESAT DE CURSURILE “SCOALA BANILOR EUROPENI-EDITIA A DOUA”,AS VREA SA MA INSCRIU SI EU LA CURS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.