Iohannis: Înalţii responsabili din Comisia Europeană ne-au spus franc – dacă această rectificare intră în vigoare ni se vor tăia 3 miliarde din fonduri europene

document-devastator-pentru-klaus-iohannis-presedintele-romaniei-acuzat-de-inalta-tradare-543115.jpg

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că s-au primit avertismente din partea oficialilor europeni cu privire la rectificarea bugetară adoptată de Parlemant. ”Înalţi responsabili din Comisia Europeană ne-au spus franc – dacă această rectificare intră în vigoare ni se vor tăia 3 miliarde din fonduri europene”, a afirmat preşedintele, menţionând că nu sunt exluse creşteri ale costurilor de finanţare pentru populaţie. Cu toate acestea, şeful statului susţine că nu s-a vehiculat o colaborare cu FMI.

Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, dacă vor fi credite mai mari pentru populaţie, în cazul în care intră în vigoare rectificarea bugetară şi a replicat: ”Din păcate, ambele scenarii sunt posibile. Există nu doar avertismente, există discuţii cu înalţi responsabili din Comisia Europeană care ne-au spus franc – dacă această rectificare intră în vigoare ni se vor tăia 3 miliarde din fonduri europene, pentru că încălcăm tratele europene. Cu siguranţă agenţiile de rating ne vor retrograda. Nemavorbind că pentru aceste cheltuieli pur şi simplu nu există bani. Daţi-vă seama dacă se blochează miliarde europene, ratingul de ţară e retrogradat, iar nimeni nu mai vine să dea bani la un rating prost. Oricât ne-am dori aceste creşteri, ele vor putea fi făcute doar după ce ieşim din această criză economică şi stabilizăm finanţele ţării”… Alte detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.