Lansarea celui de-al treilea apel de propuneri de proiecte Programul Transnational Dunarea

logo_DTP.png

Cel de-al treilea apel de propuneri de proiecte pentru Programul Transnational Dunarea a fost lansat pe 28 ianuarie 2019 si este deschis pana pe 8 martie 2019, orele 14 (CET). El se va desfasura in doi pasi – primul constand in depunerea Expresiei de Interes, iar al doilea in depunerea aplicatiei complete (pentru propunerile care au fost selectate in primul pas). Expresia de Interes pot fi completata folosind sistemul electronic de monitorizare (eMS) ce se afla pe site-ul programului http://www.interreg-danube.eu/. Toate documentele relevante pentru desfasurarea acestui apel, impreuna cu alte informatii utile.

Acest apel are un buget disponibil de aproximativ 60 mil. euro, ce cuprinde fonduri FEDR, IPA si ENI.

Programul Transnational Dunarea finanteaza proiecte care urmaresc imbunatatirea politicilor publice si a cooperarii institutionale, implementate de un parteneriat transnational extins.

Pot primi finantare proiecte depuse de autoritatile locale, regionale sau nationale, organismele de drept public, Gruparile Europene de Cooperare Teritoriala (GECT), organizatiile internationale si organismele private, inclusiv IMM-uri .

Aria eligibila a programului este constituita din 14 state: Austria, Bulgaria, Cehia, Croatia, Germania (landurile Baden Württemberg si Bavaria), Ungaria, Romania, Slovenia, Slovacia, Bosnia si Hertegovina, Muntenegru, Serbia, Moldova si Ucraina (oblasturile Chernivetska, Ivano-Frankiviska, Zakarpatska, Odessa).

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) detine rolul de Autoritate Nationala/Punct National de Contact a programului . Autoritatea de Management este stabilita in cadrul Ministerul Economiei Nationale din Ungaria, iar Secretariatul Comun, de asemenea, la Budapesta. Auditul Programului va fi realizat de Directia Generala pentru Auditul Fondurilor Europene din Ungaria, iar atributiile de certificare vor fi indeplinite de catre Trezoreria de Stat a Ungariei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.