Managementul Riscului, dezbatut la editia a V-a a PM Forum

Dr. Alexandre Rodrigues, Partner al PMO Consulting – companie internationala specializata in Project Management, consultanta si training de nivel avansat – va sustine workshop-ul Dynamic Risk Management in cadrul celei de-a V-a editii a PM Forumului ce va avea loc in 4 -5 noiembrie, la Hotel Radisson din Bucuresti.

 

Evenimentul este organizat de CODECS si PMI Romania Chapter si este
sustinut de cu Microsoft, TotalSoft, IBM si Venid Construction.

Managementul riscurilor este un subiect intens dezbatut la ora actuala, fiind vehiculate multe instrumente si tehnici de gestionare a riscurilor, insa fara a se face si o particularizare a acestora in functie de tipul proiectelor, de specificul stakeholderilor, de resursele implicate, de procesele suport, de experienta echipei etc.

Unul dintre obiectivele workshop-ului Dynamic Risk Management va fi clarificarea aspectelor practice, de implementare a diferitelor tehnici de management al riscului.

Workshop-ul va fi intensiv si interactiv, accentul fiind pus pe rezolvarea participativa a problemelor specifice gestionarii riscurilor in proiecte.

Alexandre Rodrigues va furniza un mix bogat atat de instrumente soft legate de managementul strategic al riscurilor, cat si de tehnici hard, ce asigura o abordare integrata formala asupra managementului riscurilor in proiecte.

Dr. Rodrigues a lucrat multi ani in project management pentru armata si companii de consultanta din Marea Britanie si SUA. El este senior consultant in cadrul Cutter Consortium, apartinand Business-IT Alignment si Agile Project Management Practices, dar si in cadrul Risk Management Intelligence Network.

Are o experienta de peste 10 ani ca formator, lecturand pe teme de Project Management si Dinamica Sistemelor in cadrul cursurilor a numeroase universitati din Portugalia si Marea Britanie.

Alaturi de dr. Alexandre Rodrigues in cadrul PM Forum vor mai fi prezenti in calitate de speakeri Jim de Piante, Executive Project Manager IBM Corporation, Chris Kinderman – PMP, Managing Partner Blue 5, Alessandro Cortesse – PMI EMEA, Executive Project Manager, IBM Corporation, Hans AAROE – compania GRONTMIJ, Carl Bro, Wayne F. Abba – Executive Director Abba Consulting.

Inscrierile la PM Forum 2008 pot fi facute pana la data de 3 noiembrie pe pagina web event.pmforum.ro sau la telefon nr. 021 – 252 51 78. Studentii si participantii la ambele zile ale evenimentului beneficiaza de reduceri importante ale taxei de participare.

Despre organizatori:

Fondata in 1993 CODECS vine in intampinarea nevoilor pietei in ceea ce priveste pregatirea manageriala, fiind furnizorul programului de MBA oferit de The Open University din Marea Britanie.

De asemenea, compania a dezvoltat noi produse – programe de instruire personalizate si consultanta manageriala, management de proiect, prima scoala vocationala de resurse umane din Romania, editare de carte de afaceri.

Programele de training sunt modelate astfel incat sa se adapteze nevoilor organizatiilor, atat prin continut si metode de invatare, cat si prin adaptarea gradului de dificultate al conceptelor la nivelul de pregatire al participantilor, procesul de invatare bazandu-se pe parteneriat.

CODECS este membru activ al European Distance Education Network – EDEN (incepand cu 1994), al International Council for Distance Education – ICDE (din 1994) si, din luna august 2001, al European Foundation for Management Development (EFMD).

 De asemenea, este membru al Fundatiei Resurse Umane Romania, al Asociatiei Nationale a Furnizorilor de Training (ANTRA) si al Asociatiei Romane pentru Industria Electronica si de Software (ARIES).

CODECS este certificat ISO din anul 2006 si Investor in People din anul 2007.

Project Management Institute (PMI) este o asociatie mondiala care promoveaza profesia de management de proiect in intreaga lume. Reunind peste 265.000 de membri din peste 170 de tari, specialisti in project management in diferite domenii precum constructii, automotive, industria aerospatiala, IT, servicii financiare, pharma si telecomunicatii, asociatia militeaza pentru aplicarea cu profesionalism a managementului de proiect.

In cei peste 40 de ani de existenta, PMI s-a implicat activ in dezvoltarea standardelor din domeniu, conduce studii si cercetari si ofera acces la multiple resurse si informatii relevante membrilor sai. in Romania, PMI este reprezentata de PMI Romania Chapter (www.pmi.ro) care are in prezent aproximativ 250 de membri.

Pentru cei care cauta serviciile unui trainer, Managementul-proiectelor.ro recomanda www.Traineri.ro.

Sursa: Managementul-proiectelor.ro, 30 octombrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.