Masurile luate de Guvern in ultimii doi ani ar fi influentat rata scazuta a fondurilor europene

12asd.jpg

12asdAngela Filote, reprezentanta Comisiei Europene in Romania a declarat ca tara noastra are cea mai mica rata de absorbtie, cu 20% sub media inregistrata la nivelul UE. Prim-ministrul Romaniei, Victor Ponta a precizat ca lucrul acesta se datoreaza, in principiu, numeroaselor contestatii care blocheaza proiecte de sute de mii de euro. 

Au fost aduse numeroase critici ale acestor explicatii, insasi Angela Filote declarand ca printre motivele principale se numara “superbirocratizarea, hatisul birocratic in procedurile de accesare”, dar si “schimbarea regulilor jocului in timpul jocului“, lucruri pe care le reclama multi dintre operatorii economici care au facut demersuri pentru a accesa respectivele surse de finantare.

De asemenea, specialistii in domeniul achizitiilor publice cat si reprezentatii patronatelor au reactionat imediat la declaratia premierului spunand ca, de fapt, masurile luate in ultimii doi ani, au contribuit la blocarea fondurilor europene alocate tarii noastre. In plus, intrarea si pastrarea in sistem a unor functionari publici incompetenti sau corupti cat si facilitarea atriburii cu dedicatie catre clientela politica a unor contracte publice, au dus si acestea la ingreunarea si blocarea fondurilor.

Angela Filote, a precizat ca tara noastra nu mai are decat acest an pentru a incerca sa utilizeze cat mai mult din finantarile care au venit pe perioada 2007 – 2013.

Mai multe detalii: Hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.