MFE: Preselectie pentru finantare proiecte retrospective POSCCE

competitivitate-proiecte.jpg

proiecte-europeneMinisterul Fondurilor Europene (MFE) anunta ca a initiat selectarea de proiecte strategice cu impact la nivel national sau regional, non-majore, din domeniul internet si telecomunicatii, derulate de instututii sau autoritati publice centrale, pentru acordarea de asistenta retroactiva din Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POSCCE) 2007-2013.

Initiativa, concretizata printr-un Memorandum vizeaza cresterea gradului de absorbtie in anul 2016 si atragerea in totalitate a fondurilor europene disponibile pentru POSCCE 2007-2013.

Pana la acest moment, Autoritatea de Management POSCCE din cadrul MFE impreuna cu Organismul Intermediar pentru Societatea Informationala (OIPSI) din Ministerul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala au selectionat din SEAP 115 achizitii publice ale unui număr de 46 de institutii publice centrale, cu o valoare totala estimata de 217,52 mil. euro. Dintre acestea, vor fi selectate cele care indeplinesc toate conditiile pentru a beneficia de finantare retrospectiva din POSCEE. Achizitiile indeplinesc din start cateva conditii, de exemplu obiectul achizitiei se incadreaza in specificitatea domeniului major de interventie 2.2 Dezvoltarea si cresterea eficientei serviciilor publice electronice moderne, AP III a POSCCE, obiectul achizitiei nu este exclusiv mentenanta sau asistenta tehnica, autoritatea contractanta este institutie sau autoritate publica de la nivel central (exceptie facand regiile autonome si companiile nationale, din motive de ajutor de stat).

Ministerul Fondurilor Europene este coordonatorul Instrumentelor Structurale 2007-2013 si al fondurilor europene structurale si de investitii 2014-2020 in Romania, indeplinind rolul de Autoritate de Management pentru mai multe programe operationale, printre care si Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitătii Economice 2007-2013 (POSCCE).

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.