MFE supune consultarii publice varianta revizuita a Ghidului Solicitantului conditii specifice de accesare a fondurilor din POAT

por-ghid-finantare.jpg

Ministerul Fondurilor Europene, prin Directia Generala Asistenta Tehnica, supune consultarii publice varianta revizuita a Ghidului Solicitantului conditii specifice de accesare a fondurilor din Programul Operational Asistenta Tehnica 2014-2020.

Ghidul contine informatii detaliate privind conditiile de eligibilitate a solicitantilor si a cheltuielilor, modul de planificare a proiectelor si solicitare a finantarii, evaluarea si selectia proiectelor si pasii aferenti contractarii proiectelor aprobate.

Revizuirea este necesara pentru integrarea unor modificari legislative si a procedurilor interne ale MFE, precum si pentru facilitarea procesului  de pregatire si depunere a cererilor de finantare.

Elemente de noutate:
• detalierea instructiunilor de completare si depunere a proiectelor;
• eliminarea obligativitatii stampilei in cazul solicitantilor care nu sunt institutii publice conform Ordonantei de Urgenta nr. 41/2016 privind stabilirea unor masuri de simplificare la nivelul administratiei publice centrale si pentru modificarea si completarea unor acte normative si conform OMFE 1953/2016 privind aplicarea dispozitiilor Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr 41/2016 privind stabilirea unor masuri de simplificare la nivelul administratiei publice centrale si pentru modificarea si completarea unor acte normative, in cadrul Ministerului Fondurilor Europene;
• corelarea contractului/deciziei de finantare cu noul format standard de conditii generale aprobat prin OMFE 2010/2016, care introduce noi prevederi privind transparenta.

In completarea Ghidului Solicitantului conditii specifice de accesare a fondurilor din Programul Operational Asistenta Tehnica 2014-2020, a fost elaborat si un document Orientari privind accesarea finantarilor acordate in cadrul Programului Operational Asistenta Tehnica 2014-2020, in vederea informarii generale a potentialilor beneficiari, care este de asemenea publicat pentru consultare.

Ghidului Solicitantului pentru Programul Operational “Asistenta Tehnica” 2014-2020, aprobat prin Ordinul ministrului fondurilor europene nr. 2805/2015 a fost abrogat prin OMFE 2089 din 17 octombrie 2016.

Autoritatea de Management pentru POAT asteapta propunerile si observatiile dumneavoastra la adresa de e-mail: [email protected]o.

Documente utile:
Orientari privind accesarea finantarilor acordate in cadrul Programului Operational Asistenta Tehnica 2014-2020
Ghidul solicitantului – conditii specifice
Anexe ghid

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.