Ministrul Agriculturii schimbă ordonanța subvențiilor APIA

cultura_agricultura.jpg

Schimbări importante în Ordonanța Subvențiilor, așa cum mai este cunoscută Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plăţi care se aplică în agricultură în perioada 2015-2020 şi pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultură.

Pe site-ul Ministerului Agriculturii a fost publicat un proiect de ordonanță de urgență cu mai multe schimbări în procedura de bază pentru plata subvențiilor pe care fermierii le încasează de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

1.La articolul 8 alineatul (1), după litera n) se introduce o nouă literă, litera n1 ), cu următorul cuprins
„n1) prin excepție de la prevederile lit.n), pentru anul 2020, tabelul centralizator prevăzut la art. 7 alin. (2) lit. a), art. 7 alin. (21
) lit. a) și b) și art. 71 alin. (1) lit. a) și b) poate fi încheiat și depus până la data limită de depunere a modificărilor la cererea unică de plată.”
2.La articolul 8, alineatul (2) se modifică și va avea următorul cuprins:
„(2) Cererile unice de plată se depun până la data de 15 mai a fiecărui an calendaristic la centrele APIA, potrivit prevederilor art. 13 alin. (1) din Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 809/2014 al Comisiei din 17 iulie 2014 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (UE) nr. 1.306/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului în ceea ce priveşte Sistemul Integrat de Administrare şi Control, măsurile de dezvoltare rurală şi ecocondiţionalitatea şi se înregistrează în Sistemul Integrat de Administrare şi Control prevăzut în art. 67 din Regulamentul (UE) nr. 1.306/2013… Detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.