Ministrul Fenechiu sustine ca deblocarea POS Transport va aduce in Romania peste 4 miliarde de euro

Fenechiu_2.jpg

Fenechiu_2Deblocarea POS Transport este doar o chestiune de timp, sustine ministrul Relu Fenechiu, care intr-o declaratie recenta a subliniat ca a facut toate demersurile pentru ca platile sa fie reluate.

Astfel, autoritatea de audit a Curtii de Conturi a transmis Comisiei Europene raportul favorabil pentru deblocarea Programului Operational Sectorial de Transport (POS-T).

Documentul arata ca Autoritatea de Management a POS Transport a implementat masurile corespunzatoare procedurale, organizationale si operationale in vederea asigurarii eficacitatii si calitatii verificarilor de management, a legalitatii si regularitatii procedurilor de achizitii publice pentru certificarea cheltuielilor.

“Prin implementarea acestor masuri am reusit se deblocam POS Transport si astfel vom aduce in Romania peste 4 miliarde de euro, a subliniat Relu Fenechiu, intr-un comunicat remis presei.

In perioada 2007-2013, prin POS Transport s-au atras doar 8%, adica 400 de milioane de euro din suma pusa la dispozitie de catre UE, de aproximativ 4,5 miliarde de euro.

Sursa: Ministerul Transporturilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.