Ministrul Fondurilor Europene raspunde la scrisoarea deschisa a Coalitiei ONG pentru Fonduri Structurale

ghinea.jpg

Minsitrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a raspuns la scrisoarea deschisa adresata lui de catre Coalitia ONG pentru Fonduri Structurale.

Iata raspunsul ministrului:

“Stimate Doamne/Stimati Domni,

Am citit cu interes scrisoarea dumneavoastra si va asigur ca urmaresc cu atentie propunerile si solicitarile beneficiarilor. Sunt constient de problemele pe care acestia le-au intampinat, pentru scurt timp, saptamana trecuta, cu aplicatia MySMIS. Pentru asta le cer din nou scuze.

Lucram la unele modificari in sistem pentru a-i aduce imbunatatiri, iar acest lucru a facut ca sistemul sa fie nefunctional joi, in jurul pranzului, timp de aproximativ o ora.

Vreau sa-i asigur pe toti cei care au fost afectati de aceste probleme ca nu vor exista cazuri in care unele proiecte configurate nu vor fi depuse. Va promit ca nimeni nu va fi nedreptatit.                                                                 

Am gasit solutii pentru a eficientiza viteza de functionare a sistemului si lucram pentru a preintampina posibile probleme.

Stiu ca beneficiarii se confrunta si cu alte greutati in procesul de incarcare a proiectelor in sistem, iar doleantele prezentate in scrisoarea dumneavoastra se afla deja pe agenda ministerului.

Ca dovada ca suntem atenti la sugestiile primite, vineri am prezentat un model de buget in format Excel pe care beneficiarii il pot completa offline si apoi incarca in sistemul MySMIS. Detalii legate de modul de utilizarea a formularului standardizat se gasesc deja pe site-ul ministerului.

De asemenea, am decis sa permitem completarea sectiunii de resurse umane prin incarcarea unui CV in format PDF si a unei singure fise de post pentru pozitii similare.

Va reamintesc faptul ca, la inceputul mandatului, am preluat un sistem informatic a carui dezvoltare era mult intarziata. Impreuna cu echipa de la minister am depus eforturi foarte mari pentru ca astazi sa avem un sistem informatic functional.

Atunci cand am creionat specificatiile de sistem pentru MySMIS ne-am gandit in primul rand la nevoile procesului de desemnare si la modalitati de a face interactiunea cu acest program cat mai usoara.

Astept si alte astfel de sugestii pentru a imbunatati sistemul MySMIS de la Coalitia ONG pentru Fonduri Structurale sau de la alti solicitanti de fonduri europene.

Cu stima,
Ministrul Fondurilor Europene
Cristian Ghinea”

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.