Ministrul Rovana Plumb a semnat contractul de finantare pentru refacerea unor drumuri din judetul Brasov

trafic-comarnic.jpg

Doamna Rovana Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene, a semnat contractul de finantare pentru proiectul „Modernizare drum interjudetean DJ 104A, DJ 105C si DJ 105P – format din DJ 104A, km 0+000 – 45+000, DJ 105C km 6+300 – 3+800, DJ 105P 0+000 – 3+800”.

Proiectul, in valoare totala de aproape 147 milioane lei, din care aproape 123 milioane reprezinta fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeana, are ca obiectiv principal cresterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale si urbane.

Astfel, vor fi refacute drumurile din localitatile sinca, Harseni, Lisa, Recea, Sambata de Sus, Dragus, Vistea, Ucea, dar si din orasul Victoria. Proiectul mai presupune constructia de trotuare si amplasarea de statii de transport public.

Se estimeaza ca, datorita dezvoltarii infrastructurii de transport, vor fi atrasi in zona noi investitori, iar numarul turistilor care viziteaza sau tranziteaza zona va creste.

Proiectul este finantat prin POR 2014-2020, Axa prioritara 6 – imbunatatirea infrastructurii rutiere de importanta regionala, Prioritate de investitii 6.1 – Stimularea mobilitatii regionale prin conectarea nodurilor secundare si tertiare la infrastructura TEN-T.

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.