Ministrul Rovana Plumb s-a intalnit cu vicepresedintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen

IMG_1123fr.jpg

In cadrul vizitei de lucru efectuata la Bruxelles, doamna Rovana Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene, a avut o intalnire cu domnul Jyrki Katainen, vicepresedinte al Comisiei Europene, responsabil cu Ocuparea Fortei de Munca, Crestere Economica, Investitii si Competitivitate.

Cei doi oficiali au discutat, printre altele, despre cresterea vizibilitatii Fondului European de Investitii Strategice (EFSI) in Romania, imbunatatirea accesului la finantare pentru sectorul IMM-urilor si despre utilizarea combinata a granturilor si a finantarii din EFSI.

Doamna Plumb a aratat ca finantarea IMM-urilor din EFSI este o prioritate pentru Romania, in sectoare cheie precum agricultura, cel forestier sau turismul.

Referitor la politica de coeziune, ministrul roman a aratat ca tara noastra doreste o politica ambitioasa post-2020, cu un buget pe masura.

Vicepresedintele Katainen a subliniat, la randul sau, importanta continuarii politicii de coeziune, EFSI si fondurile ESI fiind complementare. A adaugat ca, pentru Romania, imbunatatirea capacitatii administrative si sustenabilitatea proiectelor de importanta strategica nationala ar trebui sa reprezinte o prioritate.

La Bruxelles, in programul ministrului delegat pentru Fonduri Europene a fost prevazuta o intalnire si cu doamna Elzbieta Bieńkowska, comisar european pentru Piata Interna, Industrie, Antreprenoriat si IMM-uri. Doamna Plumb a transmis, in cadrul intrevederii, angajamentul ferm al Guvernului Romaniei in ceea ce priveste implementarea masurilor necesare pentru cresterea absorbtiei fondurilor europene, inclusiv cele legate de implementarea strategiei nationale in domeniul achizitiilor publice, agreata cu Comisia Europeana.

Comisarul Bieńkowska a apreciat calitatea strategiei nationale pe achizitii publice pentru Romania si a aratat ca absorbtia si buna utilizare a fondurilor ridica provocari majore legate de indeplinirea conditionalitatilor ex-ante pe achizitii publice.

Dialogul intre Comisie si autoritatile romane va continua pentru asigurarea de progrese semnificative pana la autoevaluarea prevazuta pentru luna iunie 2017.

Sursa:  fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.