Modificarea legii leasingului, raport de admitere in Senat: contractele de leasing ar putea sa nu mai fie titluri executorii

contracte_leasing_94093800.jpg

Comisiile juridica, economica si de buget-finante din Senat au adoptat un raport de admitere pentru modificarea legii leasingului, potrivit caruia contractele de leasing nu mai reprezinta titluri executorii, iar utilizatorul isi va putea plati datoria din valorificarea bunului.

„La leasing lucrurile sunt foarte clare. Am stabilit ca procedura prin care un utilizator care utilizeaza un bun poate incheia datoria pe care o are la firma de leasing. Astazi lucrurile stau in felul urmator: atunci când utilizatorul preda bu­nul respectiv societatea de leasing ii solicita in continuare sa plateasca ratele pâna la expirarea contractului. Este nefiresc sa fii deposedat de bun si sa platesti in continuare ratele respective. Am stabilit foarte clar procedura prin care se va incheia datoria cu societatea de leasing – bunul respectiv va fi valorificat, din valorificarea bunului respectiv utilizatorul este obligat sa incheie socotelile cu societatea de leasing, il valorifica si daca obtine o suma mai mica decât suma datorata este obligat sa aduca din alte surse bani sa stinga datoria, iar daca obtine o valoare mai mare va pastra diferenta si va achita catre societatea de leasing suma datorata“, a declarat initiatorul modificarilor legislative, senatorul PNL Daniel Zamfir.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.