Municipiul Vaslui va avea iluminat public cu leduri, in cadrul unui proiect finantat de UE

  • vaslui-noaptea.jpg

Primaria municipiului Vaslui va implementa un proiect finantat de Uniunea Europeana, privind reabilitarea si modernizarea sistemului de iluminat stradal, in cadrul caruia vor fi montate becuri cu leduri.

Potrivit primarului municipiului Vaslui, Vasile Paval, primaria va inregistra o economie substantiala la plata facturilor pentru energia electrica si la costurile privind intretinerea si mentenanta.

“Costurile pe care le avem cu tot ceea ce tine de iluminatul public sunt destul de ridicate. in anumite zone, retelele de iluminat nu sunt suficiente, avem infrastructura veche si de aceea, costuri mari de mentenanta si se impune modernizarea acestui serviciu public. Odata cu schimbarea corpurilor standard de iluminat cu unele cu leduri, vom inregistra o eficientizare a costurilor legate de iluminatul public”, a declarat primarul municipiului Vaslui, Vasile Paval.

La momentul de fata, Primaria Vaslui cheltuie lunar aproximativ 160.000 de lei pe factura de energie electrica pentru iluminatul stradal in Vaslui si in suburbii si circa 40.000 de lei pentru lucrarile de intretinere si mentenanta.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.