Modificări la Programul de stimulare a cumpărării de autoturisme noi

ministerul-finantelor-mfax.jpg

Ministerul Finanțelor Publice modifică Programul de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, la care nu s-au prea înghesuit cetățenii, mai ales că anul trecut au fost doar 18 garanții în valoare totală de 340.000 lei, potrivit instituției. Anul acesta s-a modificat legislația, așa că s-a stabilit un plafon de 10 milioane lei. De asemenea, mai apar unele modificări.

Conform MFP, propunerea de asigurare a continuităţii Programului prin alocarea unui plafon de 10 milioane lei pentru anul 2019 este justificată prin prisma Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 17/2019 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 66/2014 privind aprobarea Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, precum şi aspectele relevate de implementarea acestuia.

Astfel, menţinerea Programului în portofoliul de programe guvernamentale active cu garanţia statului va permite implementarea noilor facilităţi care vor fi acordate în cadrul acestuia prin calibrarea la programele Rabla Clasic şi Rabla Plus.

Practic, prima de casare, ecobonusul și ecotichetul sunt acceptate pentru justificarea achitării avansului din preţul de achiziție a autoturismului.

Un paragraf modificat spune că:

Persoanele fizice cu vârsta de minimum 18 ani şi capacitate deplină de exerciţiu la data solicitării finanţării, care îndeplinesc cumulativ criteriile de eligibilitate prevăzute în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 66/2014 pot beneficia de finanţări destinate achiziţionării de autoturisme noi cu un avans de minimum 5% din preţul de achiziţie a autoturismului nou pentru autoturismele cu sistem de propulsie termic, de minimum 25% din preţul de achiziţie a autoturismului nou pentru autoturismele hibrid, respectiv de minimum 30% pentru autoturismul electric hibrid și pur electric, în funcţie de tipul de autoturism nou care se achiziţionează în cadrul Programului. Garanţia statului este în procent de maximum 50% din finanţarea acordată.

Sursa: Hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.