Modul on-line privind datele deschise aferente proiectelor finantate prin PNDR

afaceri-online.jpg

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a publicat aplicatia on-line „Date deschise AFIR” prin care toti cei interesati pot consulta mult mai usor informatii publice privind beneficiarii si proiectele finantate prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020).

„Transparenta in accesarea si in derularea fondurilor europene nerambursabile, disponibile prin PNDR 2020 este deosebit de importanta pentru Agentie si implicit pentru mine ca director general. In acest sens, alaturi de alte functionalitati extrem de utile aflate pe site-ul AFIR, cum ar fi modulul de achizitii on-line, baza de date cu preturi de referinta sau depunerea on-line a cererilor de finantare, am lansat si o sectiune unde sunt disponibile informatii privind beneficiarii fondurilor europene obtinute prin PNDR 2020 la nivelul intregii tari, dar si date referitoare la proiectele pentru care s-a acordat finantare. Trebuie sa fac precizarea ca aceste date sunt disponibile atat pentru actuala perioada de programare, 2014 – 2020, cat si pentru perioada anterioara, 2007 – 2013.” a declarat Adrian – Ionut CHESNOIU, directorul general al AFIR.

Modulul Date deschise AFIR este disponibil pe pagina oficiala de internet a Agentiei, www.afir.info, la sectiunea Rapoarte si Liste si pe prima pagina la rubrica Utile. Modulul AFIR este disponibil la adresa http://opendata.afir.info/.

Publicarea datelor deschise este o initiativa a Agentiei care asigura livrarea catre public a informatiilor usor de folosit, complete, interoperabile, deschise si masurabile. Un avantaj pentru cei care acceseaza aplicatia il reprezinta faptul ca informatiile pot fi structurate in forma in care servesc cel mai bine demersului celor interesati prin filtre aplicate pe tipuri de informatii.

Prin intermediul aplicatiei Date deschise toti cei interesati pot consulta informatii referitoare la numele beneficiarilor PNDR, titlul proiectului, codul proiectului finantat, valoarea publica a proiectului de investitii, valoarea platilor efectuate, localitatea unde se implementeaza proiectul, judetul, structura teritoriala a AFIR care gestioneaza proiectul (OJFIR sau CRFIR). De asemenea, sunt disponibile date privind tipul de beneficiar (PFA, II, SRL etc), codul fiscal, codul APIA, sesiunea sau anul cand a fost depus proiectul, chiar si coordonatele GPS (longitudine si latitudine) ale localitatii de implementare a proiectului.

Suplimentar datelor privind beneficiarii Programului si cele aferente proiectelor finantate, prin modulul Date deschise sunt disponibile informatii cu privire la impactul pe care l-a avut implementarea unei submasuri din cadrul PNDR 2020.
Astfel, in acest moment sunt disponibili, spre consultare, indicatorii de monitorizare privind implementarea submasurii (sM) 7.2 „Investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica”.

Dintre indicatorii de monitorizare disponibili prin aplicatia Date deschise amintim: numarul de locuitori deserviti de investitia respectiva, lungimea drumurilor construite sau modernizate prin proiect, lungimea conductelor de alimentare cu apa sau de canalizare, precum si numarul obiectivelor educationale finantate (crese, gradinite, unitati de tip after-school, scoli profesionale) prin intermediul sM 7.2.

Totodata, accesand aplicatia Date deschise sunt disponibile si informatii legate de finantarea proiectelor depuse prin intermediul GAL-urilor (Grupurilor de Actiune Locala).

Sursa: AFIR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top