Municipalitatile din Romania pot aplica pentru Wi-Fi gratuit in spatiile publice

wifi_eu_blue_fb.jpg

Comisia Europeana lanseaza prima cerere de proiecte prin programul “WiFi4EU”, prin care si municipalitatile din Romania vor putea solicita finantare pentru instalarea de puncte de acces public si gratuit la internet wireless. In aceasta runda vor fi acordate bonuri valorice de 15.000 euro fiecare pentru primele 2.800 de municipalitati. Vor fi distribuite minimum 15 bonuri pentru fiecare stat-membru in parte pe baza principiului „primul sosit, primul servit”.

Pentru a solicita finantare, municipalitatile trebuie sa urmeze cativa pasi simpli:

  • sa fie deja inregistrate pe platforma online wifi4eu.eu, sau sa se inregistreze aici (link is external)pana in 7 noiembrie, ora 14.00;
  • odata cu deschiderea oficiala a cererii de proiecte, in perioada 7 noiembrie ora 14.00 – 9 noiembrie ora 18.00, sa se conecteze si sa depuna candidatura pe wifi4eu.eu (link is external);
  • avand in vedere interesul foarte ridicat pentru program, selectia se va face pe principiul „primul sosit, primul servit”, motiv pentru care candidatura trebuie depusa cat mai rapid in intervalul respectiv.

Pana acum, la nivelul Uniunii Europene, s-a inscris una din cinci municipalitati. in urmatorii doi ani, vor mai urma alte trei cereri de proiecte.

Bonul valoric poate fi utilizat pentru instalarea de puncte de acces gratuit la Wi-Fi in spatii publice precum parcurile, pietele si cladirile publice, bibliotecile, muzeele si centrele de sanatate, peste tot in Europa. in total, pana in 2020, vor fi alocate 120 milioane de euro pentru pana la 8.000 de municipalitati din UE.

Retele finantate prin WiFi4EU vor fi gratuite, fara publicitate si nu vor colecta date cu caracter personal. Finantarea va fi acordata numai retelelor care nu se vor suprapune cu oferte gratuite, publice sau private, deja existente si cu o calitate similara in acelasi spatiu public.

Sursa: ec.europa.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.