Municipiul Deva – campion la numarul proiectelor cu finantare europeana nerambursabila

primaria-deva-300x225.jpg

Municipiul Deva are cel mai mare numar de proiecte pe fonduri europene, din judetul Hunedoara, depuse la Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Vest – Timisoara, valoarea celor 27 de cereri de finantare totalizand peste 44,1 milioane de euro, potrivit datelor centralizate vineri de administratia locala.

“Potrivit raportului cu situatia proiectelor publice cu implementare in judetul Hunedoara, cu finantare prin Programul Operational Regional (POR) 2014-2020, publicat de ADR Vest la sfarsitul anului 2018, Deva se afla pe primul loc in topul unitatilor administrativ-teritoriale din judetul Hunedoara, cu un numar de 27 de proiecte pe fonduri europene. (…) Valoarea totala a proiectelor cu finantare europeana, accesata prin POR 2014-2020, este de 207, 32 milioane lei”, a aratat purtatorul de cuvant al Primariei Deva, Dana Golea.

Datele statistice referitoare la situatia proiectelor publice cu finantare europeana arata ca municipiul Deva este urmat de administratiile locale din Hunedoara, cu 19 proiecte, Petrila, cu 18 proiecte, Orastie, 14 proiecte, si Uricani, 8 proiecte. Alte 11 primarii hunedorene au raportat intre unul si sase proiecte cu finantare europeana, depuse la ADR Vest.

Administratia locala din Deva a depus proiecte pentru lucrari de modernizare si reabilitare la partea de infrastructura a cladirilor, cum sunt scolile, gradinitele, cresa si centrul de zi pentru servicii de asistenta comunitara. La capitolul infrastructura urbana, autoritatile propun modernizarea sistemului de transport public local, amenajarea zonelor pietonale si piste pentru biciclisti. De asemenea, exista proiecte depuse pentru reabilitarea energetica a blocurilor si unitatilor de invatamant.

Un proiect important se refera la reabilitarea Cetatii Deva si deschiderea Incintei I situata in centrul monumentului istoric, in prezent accesul publicului in zona fiind limitat.

Primaria Deva mai are in pregatire doua proiecte pentru a fi finantate prin POR 2014-2020, si care urmeaza sa fie depuse la ADR Vest pana la finalul lunii ianuarie. Acestea vizeaza amenajarea zonei pietonale din centrul istoric al municipiului Deva, cu o valoare de 21,56 milioane lei, precum si modernizarea sistemului de transport public local, cu o valoare de 41,56 milioane lei.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.