Mures: Proiect pentru prevenirea abandonului solar si promovarea accesului egal la educatie, la Livezeni

phpThumb_generated_thumbnailjpg-2.jpg

Primaria comunei Livezeni a lansat, miercuri, proiectul “Orice ai invata, inveti pentru tine – stop abandonului scolar!”, in valoare de peste 5,3 milioane de lei, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014 – 2020, care urmareste prevenirea abandonului scolar si promovarea accesului egal la educatie.

“Proiectul este implementat in parteneriat cu scoala Gimnaziala ‘Benedek Elek’ din Livezeni, Fundatia Culturala ‘Hyperion’ si Asociatia Culturala Amphion din Târgu Mures. Obiectivul proiectului este reducerea si prevenirea abandonului scolar timpuriu si promovarea accesului egal la educatie in comunitatea Livezeni. Prin acest proiect dorim sa dezvoltam o serie de servicii educative integrate si prin cresterea implicarii membrilor comunitatilor in activitati de mentinere in sistemul de educatie a celor aflati in risc de a parasi scoala. Proiectul se implementeaza pe durata a 36 de luni si beneficiaza de finantare nerambursabila in valoare totala de 5.345.972,76 lei”, a declarat, intr-o conferinta de presa, primarul comunei Livezeni, Banyai Istvan.

Managerul proiectului, Ciprian Sabau, a precizat ca in cadrul acestui proiect se doreste dotarea, renovarea si reabilitarea scolilor din comuna si a curtilor aferente, organizarea de tabere de educatie non formala / antreprenoriala pentru 240 elevi scolari, organizarea de excursii in afara comunitatii pentru 157 prescolari, dotarea scolilor din comuna cu materiale educative, jocuri, manual si asigurarea unui fond educativ modern.

In plus, se doreste oferirea de consiliere si sprijin pentru 20 de scolari si parintii acestora, pentru reintegrarea in scoala, mentorat si consiliere pentru 240 de copii scolari si parintii acestora, in vederea stabilirii unui program individualizat de interventie pe partea de educatie pentru fiecare din copiii implicati in activitatile proiectului, oferirea de consiliere pentru 157 de copii prescolari si parintii acestora.

In acelasi timp, se va oferi sprijin financiar si material: tichete sociale, stimulente, transport, imbracaminte, incaltaminte, produse de igiena, rechizite etc si vor fi organizate campanii de promovare a educatiei in scopul prevenirii abandonului scolar.

Potrivit reprezentantei scolii Gimnaziale “Benedek Elek” din Livezeni, Makkai Beata, in aceasta comuna sunt inscrisi in sistemul de invatamânt 323 de copii, iar abandonul scolar este destul de ridicat, in 2016 acesta fiind de 8%, iar anul scolar trecut au abandonat scoala in jur de 20 de elevi.

Conducerea Primariei Livezeni considera un câstig colaborarea cu Fundatia Culturala “Hyperion” si cu Asociatia Culturala Amphion din Târgu Mures, in cadrul acestui proiect, intrucât ambele organizatii neguvernamentale au experienta in atragerea de fonduri europene pe diverse proiecte.

Sursa: Agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.