Noi oportunitati de finantare pentru IMM-urile din Romania

bani-716x300.jpg

Comisia Europeana saluta semnarea acordului de finantare dintre Grupul Bancii Europene de Investitii (BEI) si Guvernul Romaniei, acesta fiind primul pas in implementarea initiativei pentru IMM-uri. Programul are alocate 100 de milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regionala (FEDR), dar se estimeaza ca, in combinatie cu resurse aditionale de la Grupul BEI si programul Orizont 2020, acesta va mobiliza aproape 580 de milioane de euro constand in noi credite pentru IMM-urile romanesti si firmele nou infiintate.   

In legatura cu acordul de finantare intre BEI si Guvernul Romaniei, vicepresedintele Comisiei Europene Jyrki Katainen, responsabil pentru locuri de munca, crestere economica, investitii si competitivitate a afirmat: “IMM-urile romanesti sunt competitive si asigura marea majoritate a oportunitatilor de angajare din aceasta tara. Ele au doar nevoie de un impuls suplimentar pentru a se extinde dincolo de pietele locale si a-si dezvolta capacitatile de cercetare si inovare. Initiativa pentru IMM-uri le va ajuta sa faca exact asta”.     

Totodata, comisarul european pentru politica regionala Corina Cretu a adaugat: “Sunt mandra sa vad Romania in grupul fruntas al statelor membre ce implementeaza Initiativa si folosesc fondurile structurale si de investitii europene intr-un mod inovator. Acest lucru reprezinta un raspuns concret la provocarile cu care se confrunta in acest moment intreprinderile mici si mijlocii din Romania”.     

Mai multe informatii sunt disponibile in comunicatul de presa al Fondului european de investitii.

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.