Rovana Plumb: Targetul pentru 2018 privind fondurile europene este de 2 miliarde de euro

Rovana-Plumb-1.jpg

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, si-a propus pentru 2018 atragerea unor fonduri europene de doua miliarde de euro, bani care vor merge in principal catre domeniile prioritare din programul de guvernare.

“(Targetul) este de doua miliarde de euro. Nu intra aici zona administrata de Ministerul Agriculturii, respectiv Programul National de Dezvoltare Rurala si platile directe. (…) Alocarea de bani pe care noi o vom face anul acesta va merge cu prioritate catre domeniile care reprezinta prioritati prin masurile propuse prin programul de guvernare. O sa mearga spre educatie, spre sanatate, spre piata muncii, spre mediul de afaceri, unde, pe lânga aceste fonduri europene structurale si de investitii, avem si alte instrumente. Dar, referindu-ma la fondurile europene structurale si de investitii, mediul de afaceri, care este coloana vertebrala a economiei, va primi sprijin in continuare pe toate domeniile, plecând de la cercetare-inovare si pâna la dezvoltarea capacitatilor de productie. Deja acele acele linii au fost deschise. si, desigur, (vor merge) pe zona de asistenta sociala. Conform regulamentelor si viziunii pe care au avut-o la nivel european, fondul social european are o alocare de 4,5 miliarde euro, din care 23% pentru zona de asistenta sociala, in sens constructiv, nu asistenta sociala in scopul de a ajuta cu bani. Când ma refer la asistenta sociala, ma refer la dezinstitutionalizarea copiilor, a persoanelor vârstnice sau a persoanelor cu dizabilitati, pentru ca mergem catre o tranzitie de servicii sociale la nivelul fiecarui cetatean”, a declarat Rovana Plumb, marti seara, la Realitatea TV.

Acesta a exemplificat prin faptul ca miercuri va fi aprobat un ghid care a fost in consultare, dedicat domeniului educatiei, care se indreapta spre era digitalizarii “si vom avea un sistem informatic de care vor beneficia peste 1 milion de copii si peste 70.000 cadre didactice”.

Sursa: Agerpres.ro

One thought on “Rovana Plumb: Targetul pentru 2018 privind fondurile europene este de 2 miliarde de euro”

  1. Balici Mihai spune:

    Pentru anul 2017 ,era prevazut o accesare de peste 5 miliarde de euro
    Atentie mare ne jucam cu focul , marim salarii ,pensii ,acordam tot mai mult pensii speciale , ne imprumutam foarte mult cu speranta ca vor intra bani europeni cu care sa pornim motorul economiei
    Sa nu vina ca in anul cand Basescu Voda Lacusta spunea ca duduie ecionomia si apoi a venit caderea abrupta de a nenorocit milioane de romani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.