Nouă blocuri din Focşani vor fi reabilitate termic cu fonduri europene

timisoara_blocuri.jpg

Nouă blocuri din Focşani vor fi reabilitate termic cu fonduri europene, după ce primăria a semnat, săptămâna aceasta, contractul de finanţare a proiectului “Creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe din Municipiul Focşani, etapa a II-a”, au informat reprezentanţii Primăriei.

“Am semnat, marţi, contractul de finanţare pentru implementarea proiectului ‘Creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe din Municipiul Focşani, etapa a II-a’, din cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020. Încă de anul trecut am făcut o promovare a acestui proiect în rândul asociaţiilor de proprietari şi dumnealor l-au propus locatarilor. Dacă am avut acordul a două treimi dintre locatari şi o cerere din partea lor, i-am introdus în proiect. Mai avem câteva blocuri în rezervă şi aşteptăm câţi mai mulţi locatari să se înscrie pentru a putea introduce în proiectul de reabilitare termică şi alte blocuri”, a declarat primarul municipiului Focşani, Cristi Misăilă.

Potrivit primarului, lucrările pentru reabilitarea termică a blocurilor vor fi scoase la licitaţie în perioada imediat următoare.

Beneficiari ai acestui proiect, care va avea ca rezultat îmbunătăţirea confortului termic şi reducerea costurilor de încălzire a locuinţelor, vor fi peste 380 de locatari, din 224 de apartamente din Focşani.

Valoarea totală a proiectului este de 6.296.290,96 lei, din care contribuţia primăriei municipiului Focşani este de 2.870.482,76 lei.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.