NYT: 100 de milioane de dolari obisnuiau sa fie o investitie uriasa pentru un start-up. Acum, este ceva comun

dolari-pixabay.jpg

La sfarsitul lunii aprilie, cand Mike Massaro si-a propus sa obtina finantare pentru startup-ul sau de plati online— Flywire, el a contactat un grup mic de investitori pe care ii cunostea deja. Cu toate acestea, vestea s-a raspandit repede, iar alti investitori i-au umplut inbox-ul cu oferte de investitii care totalizau peste 200 milioane de dolari, dintre care jumatate au fost refuzati.

Gusto, companie de software pentru calcularea salariilor a obtinut, in iulie, 140 de milioane de dolari, dar ar fi putut strange de cinci ori mai mult, potrivit lui Joshua Reeves, directorul executiv si fondatorul startup-ului, citat de The New York Times.

Convene, un start-up de servicii imobiliare, a obtinut recent 152 milioane de dolari si a refuzat investitii suplimentare de peste 100 de milioane de dolari. Curand dupa aceea, un alt val de investitori plini de speranta au sunat, intreband daca firma ar cauta o finantare mai mare, potrivit lui Ryan Simonetti, director executiv al Convene.

Startup-urile care au adunat 100 de milioane de dolari sau mai mult de la investitori (cunoscute ca mega-runde de finantare) obisnuiau sa fie o raritate. Dar in prezent, titlurile care anunta astfel de finantari sunt o rutina, producand o frenezie in jurul unor companii de tehnologie cu o amploare si un impuls suficient pentru a absorbi un cec mare.

Saltul investitiilor supradimensionate este condus de investitori relativ noi (inclusiv conglomeratul japonez SoftBank, companii chineze si fondurile suverane de investitii). Ei vad o sansa de a valorifica incursiunea tehnologica in aproape fiecare industrie.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.