Proiecte de dezvoltare de peste 200 milioane euro, depuse spre finantare de Primaria Baia Mare

chereches_catalin2.jpg

Primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, a precizat ca principala preocupare a administratiei local ramane dezvoltarea si modernizarea infrastructurii urbane, dar si crearea de facilitati pentru dezvoltatorii economici, fiind depuse spre finantare proiecte de peste 200 milioane de euro.

“Principala preocupare a administratiei locale ramane dezvoltarea infrastructurii urbane, modernizarea cailor de comunicatie si acces din oras si spre oras, dar si modernizarea cailor existente pentru a avea o mai buna fluidizare a traficului rutier. (…) Pana-n acest moment avem depuse spre finantare pe diverse programe guvernamentale si europene proiecte care depasesc suma de 200 milioane de euro. Avem deja in lucru un amplu proiect de modernizarea a principalelor cai rutiere si a unor drumuri si strazi care ajunge la suma de 60 milioane de euro, proiectul a demarat in vara aceasta, iar celelalte proiecte vor demara cel mai probabil din anul 2019, abia dupa finalizarea procedurilor specifice. Intentia noastra e sa avem o infrastructura cat mai buna pentru a deveni atragatori investitorilor atat locali cat si straini”, a spus Catalin Chereches.

El a sustinut ca dezvoltarea unor parcuri industriale in zona periferica a municipiului Baia Mare este strans legata de redeschiderea zborurilor de pe Aeroportul International Maramures. “Deschiderea unor parcuri industriale pe terenurile aflate la marginea orasului e strans legata de redeschiderea aeroportului Baia Mare. Aici e vorba in primul rand de cursele externe, cursele de cargo si mai putin celor pe rute interne. Odata devenit operabil aeroportul, in jurul acestuia, in localitatile invecinate putem vorbi de deschiderea unor parcuri industriale sau parcuri logistice. Terenul pentru aceste parcuri exista, insa acest posibil proiect se poate realiza numai in colaborare cu investitori interesati. (…) Cred ca acest lucru e posibil in urmatoarea etapa de timp”, a afirmat primarul municipiului Baia Mare.

Potrivit reprezentantilor Consiliului Judetean Maramures, Aeroportul International Maramures s-ar putea redeschide curselor interne din luna septembrie, iar rutelor externe din primul trimestru al anului 2019. Aeroportul s-a aflat timp de trei ani intr-un amplu proces de modernizare care a cuprins inclusiv prelungirea pistei necesara aterizarii si decolarii aeronavelor mediu-curier.

De asemenea, in vecinatatea aeroportului, o companie cu capital american specializata in producerea de subansamble pentru industria aeronautica a achizitionat terenul necesar deschiderii unui parc logistic.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.