O noua regula pentru fermierii care reinnoiesc plantatiile cu fonduri europene

strugure_vin.jpg

Hotarare-GuvernPentru fermierii care lucreaza in viticultura a fost introdusa o noua regula de catre APIA, prin care acestia sunt obligati la plata anticipata a furnizorilor, urmand sa-si recupereze banii la sfarsit. Cei de la APIA sustin ca aceasta modificarea survine in urma unui control al Curtii de Conturi.

Notificarea 2175 din 28 mai 2015 din partea APIA completeaza manualul de proceduri al APIA cu o regula care nu a existat niciodata in cei peste sapte ani de cand se deruleaza programul de reconversie: beneficiarii sunt obligati sa justifice plata catre furnizori a lucrarilor de proiectare, pregatirea a terenului, plantari de vite altoite certificate si instalarea de tutori si apoi sa se faca decontarea acestora de catre stat catre beneficiari. Prin aceasta schimbare aproximativ 150 de viticultori sunt afectati.

Reprezentantii Federatiei Viticultorilor din Vrancea nu sunt de acord cu aceasta schimbare, argumentand ca multi fermieri se vor afla in imposibilitatea de a continua programul de reconversie a plantatiilor viticole pentru care Romania beneficiaza de fonduri europene.

Mai multe detalii: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.