Oportunitati de finantare pentru startup-urile care dezvolta jocuri video: Fond de investitii de 30 milioane euro

pexels-photo-133579.jpg

Play Ventures lanseaza un fond de investitii de 30 de milioane de dolari pentru startup-uri din industria jocurilor. Firma va investi atât in startup-uri care dezvolta jocuri, dar și in cele care ofera servicii pentru creatorii din industria de gaming din intreaga lume.

Scopul fondului de investitii este de a gasi cei mai buni dezvoltatori de jocuri video și de a se alatura acestora intr-un stadiu incipient, a spus lui Harri Manninen, partener fondator al Play Ventures, intr-un interviu cu publicatia VentureBeat.

Reprezentantii Play Ventures spera sa faca intre șase și opt investitii pe an, ceea ce ar putea transforma firma intr-unul dintre cei mai activi investitori in aceasta industrie.

Manninen a fondat anterior startup-ul de gaming Rocket Pack, care a fost achizitionat de Disney in 2011. El este, de asemenea, cofondatorul platformei pentru influenceri din industria jocurilor – Shark Punch (Matchmade).

Ventures Play va viza investitii in jurul valorii de 500.000 de dolari. Fondul a investit deja in trei companii și potrivit reprezentantilor, urmeaza alte investitii in urmatoarele luni.

Manninen a spus ca ii place ideea unui startup care sa combine jocurile cu altceva, cum ar fi inteligenta artificiala sau alte tehnologii. Totuși, el a mentionat ca este precaut in cazul anumitor tehnologii noi pe piata, precum criptomonedele in jocuri.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.