Orasul din Romania care a atras cele mai multe fonduri europene in 2017

646x404-4.jpg

Oradea este campioana la atragerea de fonduri europene in 2017. Fata municipiului s-a schimbat in ultimii ani ca urmare a accesari de bani europeni, lucru ce a dus la dezvoltarea orasului.

Potrivit datelor furnizate de Directia pentru Politici Fiscale si Bugetare Locale din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Bugetare Locale, in 2017 Oradea a atras 14,3 de milioane euro din fonduri comunitare, suma care reprezinta 86% din suma neta de 16,7 milioane euro incasata in total de cele 41 de primarii resedinta de judet, inclusiv Capitala.

Pe urmatoarele locuri se claseaza Giurgiu (cu 0,82 milioane euro), Constanta (0,80 milioane euro), Alba Iulia (0,55 milioane euro) si Baia Mare (0,51 milioane euro). Bucurestiul se claseaza la coada clasamentului, cu 0,2 milioane euro atrasi anul trecut.

„Am incercat sa accesam fonduri pe toate liniile, acolo unde au fost identificate nevoi ale orasului. Avantajul nostru, pe langa faptul ca in spate se afla multa munca si implicare, a fost ca am anticipat ca lucrurile trebuie sa mearga mai fluent. Licitatia si contractul de executie s-au derulat inainte sa avem contractul de finantare semnat, ceea ce ne-a facut sa putem incepe lucrarile si sa putem termina o mare parte din ele mult mai repede. Lucrarile s-au facut pe banii constructorilor sau cu bani de la bugetul local, dupa care s-a facut rambursarea”, a explicat Marius Mos, directorul Directiei Management Proiecte din Primaria Oradea.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top