Orizont 2020: Sensibilizare publica paneuropeana – expozitii care sa angajeze cetatenii in stiinta

expozitie.jpg

Comisia Europeana a lansat un apel de propuneri de proiecte prin care isi propune sa angajeze cetatenii in stiinta. Cererea face parte din programul european Orizont 2020, componenta «Integrarea societatii in stiinta si inovare».

Status: INACTIV
Depunere pana la: 16.09.2015
Buget: 7.000.000 euro

Se doreste prin acest apel de proiecte organizarea de expozitii de sensibilizare a publicului si evenimente participative in intreaga Europa pentru angajarea cetatenilor in domeniul stiintei, bazandu-se pe experienta si capacitatea muzeelor de stiinta, institutiilor de invatamant superior, centrelor stiintifice, laboratoarelor de excelenta si inovare, oraselor culturii stiintifice (de exemplu, pornind de la initiativa celui de-al 7-lea Program Cadru pentru Cercetare si Dezvoltare „Places”), dar si pe metoda „Do It Yourself” (DIY), comunitatile de reutilizarea creative, scolile secundare, organizatiile nonguvernamentale (ONG-uri) si ale societatii civile, autoritatile publice locale si alte parti interesate relevante.

expozitieExpozitiile si evenimentele participative trebuie sa fie interactive si adaptate la conditiile locale/regionale (de exemplu: utilizarea studiilor de caz relevante) si sa se desfasoare in limba locala.

Exponatele ar trebui sa prevada materiale pentru diseminare si sa faca uz de multimedia existente si alte tehnologii relevante (de exemplu, social media, realitatea virtuala, scenarii, jocuri, etc.) si sa angajeze tehnici inclusive participative de implicare a mai multor tipuri de public (copii, tineri, femei, adulti, si alte parti interesate relevante).

Alaturi de expozitii, propunerile trebuie sa stabileasca, de asemenea, „cafenele stiinta” regulate, desfasurate intrun cadru informal, in care problemele stiintifice si tehnologice si dimensiunea lor de cercetare si inovare responsabila emergenta sa poata fi dezbatute (de exemplu, dezbaterea cu argumente pro si contra privind extractia gazelor de sist, medicina personalizata, mixul energetic, managementul riscului la dezastre, etc.), angajand cetatenii, expertii relevanti si actorii locali.

Comentariile publice si rezultatele deliberarilor ar trebui sa fie colectate si analizate intr-un mod structurat, pentru a ghida un proces de invatare interna si sa ofere sprijin politicii in domeniu.

Tipul actiunilor: coordonare si actiuni de sprijin.

Consortiul trebuie sa fie format din cel putin unul din fiecare dintre urmatoarele tipuri de parteneri:
organizatii care desfasoara activitati de cercetare sau de finantare, industrie/ afaceri, factori de decizie, organizatii ale societatii civile.

Eligibilitate: orice entitate constituita legal in tarile participante la program (Romania participa la acest program).

Buget alocat: 7.000.000 euro; se acorda 100% finantare pentru actiuni de coordonare si sprijin.

Data limita pentru depunerea aplicatiilor: 16 septembrie 2015.

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: UNCJR

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului

Ghidul solicitantului

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top