OTP Bank va putea acorda credite prin Prima Casa in limita a 84 de milioane de lei

prima-casa2.jpg

OTP-BankOTP Bank Romania a obtinut de la Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) un plafon care permite acordarea de credite ipotecare prin cadrul programului Prima Casa in suma totala de 84 de milioane de lei, avansul minim urmand sa ramana la 5%, in timp ce dobanda este formata din Robor la trei luni plus o marja fixa de 2%.

Valoarea maxima a unui credit este echivalentul in lei a 57.000 de euro, pentru locuinte finalizate, respectiv echivalentul in lei a 66.500 de euro, pentru locuinte noi, construite in baza autorizatiilor eliberate dupa data de 22 februarie 2010. Banca accepta pana la trei co-debitori si o gama larga de venituri, care pot fi cumulate.

Analiza dosarului si administrarea lunara a creditului sunt gratuite, iar clientii beneficiaza de comision de retragere zero a creditului din contul curent. Gradul maxim de indatorare este de 60%, iar perioada de rambursare poate fi de cel mult 30 de ani.

“Diminuarea presiunii simtite de tineri din cauza unui avans mai mare ii poate incuraja si ajuta totodata sa-si indeplineasca visul de a avea propria casa. Prin implicarea noastra in programul Prima Casa, venim din nou in sprijinul acestora si construim impreuna planuri de viitor, pe termen lung. Ne-am propuns sa epuizam plafonul alocat cat mai repede“, a declarat directorul general al OTP Bank Romania, Laszlo Diosi.

Oferta OTP Bank Romania de imprumuturi pentru achizitia de locuinte include si creditul ipotecar in lei sau in euro, al carui avans minim este de 15% la creditele in lei, respectiv 25%, la creditele in euro. Suma maxima pentru acest tip de credit poate ajunge la 200.000 de euro sau echivalent in lei.

OTP Bank ofera servicii financiare universale in Ungaria, Romania, Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia si Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienti, prin intermediul unei retele teritoriale de aproape 1.500 de unitati, ATM-uri si canale electronice.

Sursa: Ziarul Financiar

0 thoughts on “OTP Bank va putea acorda credite prin Prima Casa in limita a 84 de milioane de lei”

  1. Cristea Danut spune:

    as dori sa fiu sunat pentru mai multe detalii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.